Büyüksehir Belediyesinin Ücretsiz Spor Kurslari 5 Temmuz'da Yeniden Basliyor

İçel Büyüksehir Belediyesinin pandemi tedbirleri nedeniyle durdurulan spor kurslari 5 Temmuz’da yeniden baslayacak. 7’den 70’e herkesin katilabilecegi kurslar toplam 27 bransta ücretsiz olarak verilecek. 10 gün önce baslayan kayitlara basvuranlarin sayisi su ana kadar 850 kisiyi geçti.

İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, korona virüs kisitlamalarinin büyük ölçüde kaldirilmasiyla spor kurslari da yeniden basliyor. “İçel Spor Dolu, İçelliler Saglikli, Mutlu” sloganiyla 27 bransta verilecek kurslara kayitlar devam ediyor. Kurslardan yogun ilgi gören 14 bransta 5 Temmuz’dan itibaren antrenmanlara baslanacak. Yil boyu sürdürülmesi planlanan kurslara basvuran 6 yasindan büyük tüm bireyler bu kurslardan ücretsiz yararlanabilecek. Vatandaslar, Macit Özcan Spor Tesislerinde basvuru formu, kimlik fotokopisi ve vesikalik fotografla kurslara kayit yaptirabilecek. Kurslarla ilgili detayli bilgi almak isteyen vatandaslar, ‘0 324 533 21 42’ numarali telefonu arayarak basvuru ve kurs detaylarini ögrenebilecek.

Aticiliktan yüzmeye 27 brans

Büyüksehir Belediyesinin basvurularini almaya basladigi aticilik, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, bocce, jimnastik, eskrim, fitness, futbol, geleneksel okçuluk, güres, hentbol, izcilik, judo, karate, kürek, masa tenisi, okçuluk, optimist, oryantring, su topu, taekwondo, tenis, voleybol, yelken ve yüzme branslari olmak üzere 27 kurs yer aliyor.

“Baskanimizin gelmesiyle bütün branslarimiz ücretsiz oldu”

Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Sube Müdürü Ceren Derkus, önceki dönemlerde tenis ve yüzme kurslarinin ücretli oldugunu hatirlatarak, “Baskanimizin gelmesiyle birlikte bütün branslarimiz ücretsiz oldu. Amacimiz; 7’den 70’e herkesi spora tesvik etmek, insanlari spora kazandirmak, çocuklarda sporla ilgili bir altyapi olusturmak” dedi.



“Basvurular 850 kisiyi geçmis durumda”

Kurs kayitlarini almaya devam ettiklerini vurgulayan Derkus, “5 Temmuz Pazartesi itibariyle kurslarimiz baslayacak. Kayitlarimiz yaklasik 10 gün önce basladi.

Inanilmaz yogun bir talep var. Simdiden 850 kisiyi geçmis durumda. Basta atletizm, yüzme, tenis, hentbol, voleybol olmak üzere birçok bransta ücretsiz olarak kurs vermekteyiz. Çocuklarimizin yüzme ve tenis agirlikli bir talebi var. Yüzmeyi, suyla hasir nesir olmayi çok özlemisler. Hocalarimiz profesyonel ve alaninda yetkin insanlardan olusmakta. Içlerinde milli olmus sporcularimiz var. Hepsi islerinde gerçekten özverili ve basarililar. Güzel bir ekibiz, güzel isler de basaracagiz” diye konustu.



“Belediyemizin açmis oldugu kurslari tercih ettik”

Vatandaslardan Betül Tellioglu, çocuklarinin pandemi baslamadan bu kurslardan yararlanip önemli gelismeler kaydettigini söyledi.

Yeniden baslayan kurslara çocuklarinin kaydini yapan Tellioglu, “Her iki çocugum da yüzmeyi burada ögrendi. Denizde ve havuzda gayet basarili bir sekilde parmakla gösterilecek çocuklar oldular. Özellikle küçük kizim çok küçük yasta burada yüzmeyi ögrendigi için kendisiyle gurur duyuyor. Özgüveni gelismis bir çocuk oldu. Büyük oglumda birazcik disiplin problemleri vardi fakat burada o problemleri de asti. Ben kurslarimizi destekledigim için özellikle Büyüksehir Belediyesinin açmis oldugu yüzme kurslarina kaydettirdim” ifadelerini kullandi.

“Çocugumu atletizm ve basketbola kaydedecegim”

Ümit Ozan Özavci ise kurslardan internet araciligiyla haberdar oldugunu belirterek, “Çocugum için basvurmak istedim. Güzel bir hizmet. Çocugumu atletizm ve basketbola kaydedecegim. Ikisine birden göndermeyi düsünüyorum. Hocalarimiz da iyi. Belediyeye tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA