Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi'nda Muhammed Hamza Bakir Finale Yükseldi

Almanya'nin Dortmund kentinde devam eden Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi'nda grekoromen stil 130 kiloda Muhammed Hamza Bakir, finale çikti.

Türkiye Güres Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Istanbul Büyüksehir Belediyespor güresçisi Muhammed Hamza Bakir, ilk turda Macaristan'dan Adolf Bazso'yu 8-0 sayi tusuyla, çeyrek finalde Belarus'tan Mikita Kavalski'yi 5-2 ve yari finalde de Ermenistan'dan Albert Vardanyan'i da 9-0 sayi tusuyla yenerek finale yükseldi.

Ay-yildizli güresçi Bakir, finalde Ukraynali rakibi Mykhailo Vyshnyvetskyi ile mücadele edecek.

55 kiloda Muhammed Emin Çakir ise Moldovali Leonid Moroz'u 9-0 sayi tusuyla, çeyrek finalde Almanya'dan Georgios Scarpello'yu 8-7 yendi. Kayseri Sekerspor güresçisi Çakir, yari finalde Rusya'dan Pavel Belkin'e yenildi. Çakir, bronz madalya için repesajdan gelecek rakibiyle karsilasacak.

Kayseri Sekerspor'un bir baska güresçisi 63 kiloda Azad Sariyar ise ilk turda Yunanistan'dan Yannis Petkos'u 6-1 yendi. Sariyar, çeyrek finalde Azerbaycanli Gurbanov'a yenildi. Milli güresçi Çakir, repesajda güresecek.

Çaykur Rizespor Kulübü güresçisi 77 kiloda Yüksel Sariçiçek ise Rusya'dan Ravdan Dzhudzinhov'u 3-1, Ermenistan'dan Ashot Kirakosyan'i 4-0 öndeyken tusla yendi. Sariçiçek, çeyrek finalde de Almanya'dan Deni Nakaev'i 7-0 maglup ederek yari finale yükseldi.

Milli güresçi Sariçiçek, yari finalde Moldovali Aleksandrin Gutu'ya yenildi ve bronz madalya için repesajdan gelecek rakibiyle karsilasacak.

Kaynak: AA