Amatör Spor Kulüplerine Osmangazi Destegi

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki amatör spor kulüplerine malzeme yardimi yapti. Amatör spor kulüplerinin yöneticilerine malzemeleri teslim eden Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, imkânlar dogrultusunda spor kulüplerine destek vermeye ve sporcularin yaninda olmaya devam edeceklerinin altini çizdi.

Sporda gelecegin yeteneklerini yetistiren ve saglikli bir genç neslin olusmasinda kilit görevi olan amatör spor kulüplerine destek olmayi sürdüren Osmangazi Belediyesi, ilçedeki 45 amatör spor kulübüne malzeme dagitti.

Altinova Spor Kulübü’nde düzenlenen tören ile amatör spor kulüplerinin yöneticilerine içerisinde esofman takimi, forma, eldiven ve tekmelikten olusan destek paketlerini teslim eden Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak hayatin her alaninda yatirimlar yapiyoruz. Spordan kültür sanata, ulasimdan egitime, kentsel dönüsümden tarihî mirasin korunup yasatilmasina kadar birçok alanda çok ciddi ve büyük isler ortaya koyuyoruz. Vatandaslarimizin vermis oldugu vergilerin her kurusunu yine vatandasimiza hizmet olarak sunuyoruz. Bütçemizi en en verimli sekilde kullanarak yatirim ve hizmete dönüstürüyoruz” dedi.

Saglikli bir nesil yetistirmek için spor alaninda ciddi yatirimlar ve hizmetler ortaya koyduklarina dikkat çeken Baskan Dündar, “Göreve geldigimiz günden bu yana farkli branslarda ulusal ve uluslararasi sporcu yetistirecek kapasitede 42 yeni spor tesisini Osmangazi’mize kazandirdik. Su ânda 69 spor tesisimiz var. Bu spor tesislerinin sadece bakimi bile basli basina bir istir. Osmangazi Belediyespor’dan olimpiyat sampiyonu sporcumuz çikti. Tesisler insa edip, spora ve sporcuya verdigimiz destekler sayesinde oluyor bu basarilar. Farkli branslarda sporcular yetismesini saglamak adina tesislerimizi çesitlendiriyoruz. Tenise gönül veren gençlerimiz için Ertugrul Saglam Spor Tesisi’ni insa ettik. Atletizmde Türkiye’nin en büyük ve en modern tesisi olan Osmangazi Atletizm Salonu’nu kentimize kazandirdik. Ülkemizin atletizm bransindaki gelecegi bu tesisimizde sekillenecek. Demirtas Aticilik ve Trap Tesisi’nin yani sira Ilk uluslararasi standartlardaki kaykay pistini de insa ettik” diye konustu.

Tesislesmenin yani sira binlerce genci sporla bulusturduklarina da vurgu yapan Dündar, “Pandemi öncesinde her yil 250 bin ögrencimizin tatil dönemini spor yaparak geçirmelerini sagladik. Normallesme dönemiyle birlikte yaz spor okullarini yeniden açacagiz. 34 bransta hizmet veren Osmangazi Belediyespor Kulübümüz, 198 millî sporcu yetistirdi. 3 bin 62 lisansli sporcusu ile Türkiye, Avrupa ve Dünya çapinda basarilara imza atan kulübümüzde 1 Olimpiyat, 3 Dünya, 76 Avrupa ve 570 Türkiye Sampiyonu yetisti. Bundan sonraki süreçte de gerek tesisler insa ederek, gerekse malzeme yardimi ile spor kulüplerimize destegimizi sürdürecegiz. Spor kulüplerimizin maçlara giderken ulasim konusunda da destek oluyoruz. Bugün 45 amatör spor kulübümüze malzemelerimiz veriyoruz. Yeni sezonda sporcularimiza ve yöneticilerimize basarilar diliyorum” dedi.

“Bir ilke daha imza atiyoruz”

Osmangazi Belediyesi olarak spor alaninda Türkiye’de bir ilki daha gerçeklestiklerinin bilgisini veren Baskan Dündar, “Inkaya’da 43 hektarlik alanda yeni bir spor, eglence ve aktivite merkezi olusturmak için çalismalara basladik. Bisiklet parkuru, tepe inis parkuru, macera parkuru, çocuk bisiklet egitim pisti, yürüyüs parkuru, masal yeri gibi bölümlerin yer alacagi Inkaya Doga Sporlari Parki, dogal bir ortamda ekstrem sporlarin yapildigi önemli bir tesis olacak. Bu tesisi ilçemize kazandirmak için çalismalara basladik. Etap etap bu tesisimizi insa edecegiz” ifadelerini kullandi.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Baskani Osman Kiliç da, yaptigi konusmada dünya sehri Bursa’nin spor alaninda da marka olmasi maksadiyla çalismalar yürüttüklerini dile getirerek, bu seviyeye ulasmak adina Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in her zaman kendilerine destek oldugunu söyledi.



Futbol Il Temsilcisi Mustafa Besen ise Bursa’da yilda 9 bin karsilasma oynandigini ve bu karsilasmalarin büyük bölümünün de Osmangazi’de yapildigina dikkat çekerek, “Mustafa Dündar Baskanimizin tesislesme konusunda Osmangazi’ye çok büyük yatirimlar yaptigini biliyoruz. Ben sportif anlamda Bursa’nin futbolda çok iyi yerlere gelecegine inaniyorum. Osmangazi Belediye Baskanimiz örnek tesisler insa ediyor. Bu tesisler Osmangazi Belediyesi’nin spora ve sporcuya ne kadar çok önem verdigini ortaya koyuyor. Amatör spor kulüplerine yardimlarindan dolayi kendilerine tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Osmangazi Amatör Kulüpler Birligi baskani Zafer Akman ise yaptigi konusmada, “Osmangazi Belediyemiz amatör spor kulüplerimize her zaman destek oluyor. Birçok kulübümüzün deplasman araçlarini tahsis ediyor, malzeme yardimi yapiyor ve tesisler insa ediyor. Bu yardim ve desteklerin süreceginden hiç süphe duymuyoruz. Baskanimiz bir dedigimizi iki etmiyor” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Baskan Dündar, kulüp temsilcileri ve sporculara malzemeleri teslim ederken, forma, esofman ve diger malzemeleri alan genç sporcular büyük mutluluk yasadi.

Kaynak: İHA