Adana Demirspor Teknik Direktörü Aybaba'dan Yeni Sezon Degerlendirmesi Açiklamasi

'Sezona iyi bir baslangiç olacak bizim için. Lig nasil olacak dersek, ilk 7 haftayi bir görelim'

Süper Lig'in yeni takimlarindan Adana Demirspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, sezona iyi bir baslangiç yapacaklarini belirterek, "Lig nasil olacak dersek, ilk 7 haftayi bir görelim." dedi.

Yeni sezon hazirliklari kapsaminda Bolu Dagi'nda kamp yapan Adana ekibi, çalismalarini sürdürüyor.

Teknik direktör Aybaba, gazetecilere, taraftarin gösterdigi ilgiden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Memleketinin takiminda bulunmaktan mutlu oldugunu belirten Aybaba, "Adana'yi futbolda mutlu bir sehir haline getirecegiz. Insallah taraftarlarimizin destegi devam eder, Adana tekrar yükselise geçer." ifadelerini kullandi.

Aybaba, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yerli ve yabanci oyuncu kararlarina deginerek, sunlari kaydetti:

"3 yerli oyuncu karari var mesela. En çok etkilenen biziz. 6 oyuncu bulmak zorundayiz, 3'ünü oynatiyoruz. Yerli oyuncu çikardigimizda tekrar yerine yerli oyuncu sokmak zorundayiz. Bunlar hep sisteme baglansin istiyoruz. Bazi zorluklar var. Tercih edilecek oyuncu tiplerini bulamiyoruz. Buldugumuz oyuncularla ilgili ileriye dönük ne yapabiliriz, ne yapamayiz düsünüyoruz. Bunlar biraz bizi yoruyor. Türk oyuncularin sayisini artirarak yabanci sayisinin asagi inmesini biz de istiyoruz. Çok yetenekli oyuncularimiz var.

Transferimizde bu kararlar çok belirleyici oldu. Geçen sene 11 yabanci oyuncuyla sahaya çikan takimlar bu hale getirdi diye düsünüyorum. Bu karari almalarinin arkasinda yatan gerçek de bu. 11 yabanciyla oynanan bir oyunda 'Türk futbolu' adini tasiyamaz diye düsünüyorum."

Yeni sezona hazirlik çalismalarindan bahseden Aybaba, "Sezona iyi bir baslangiç olacak bizim için. Lig nasil olacak dersek, ilk 7 haftayi bir görelim. Bir baslasin, o zaman görecegiz. Yeni sezon hazirligi için 2 etap burada kalacagiz." dedi.

A Mili Futbol Takimi'nin EURO 2020 performansina iliskin degerlendirmede bulunan Aybaba, "Bunu degerlendirmek çok uzun... A Milli Takimi gerçekten tümüyle basarisiz bir turnuva geçirdi. Tabii zaman içinde bunlari biz tartisacagiz kendi aramizda. Futbolun içindeki paydaslar tartisacak. Neyi yanlis yaptik, neyi dogru yaptik, ortaya çikacak. Yanlislarimiz varsa düzeltecegiz. Dogru yapamadiginiz seyleri nasil gelistiririz diye oturacagiz konusacagiz. Tek temennim bunu futbol akli konussun. Futbol içindeki insanlar konussun. Onlar yorumlasin ve ortaya da yeni bir plan çikarsinlar." yorumunu yapti.

Kaynak: AA