Trabzonspor'da Tüzük Tadil Komisyon Baskanligina Mahmut Ören Getirildi Açiklamasi

'Mevcut tüzügün yeniden günümüzün gerçeklerine uygun hale getirilmesi, Kisisel Verileri Koruma Kanunuyla çelisip karmasaya neden olan uygulamalarin önüne geçilmesi, teknolojik gelismelere uyarlanmasi gibi konular degerlendirilerek yeniden düzenlenmesi gerekmektedir'.

Trabzonspor'da Tüzük Tadil Komisyon Baskanligina Mahmut Ören, getirildi.

Ören, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptigi açiklamada, Divan Baskanlik Kurulunun 3 Haziran 2021 tarihli toplantisinda alinan karara istinaden Trabzonspor Yönetim Kurulunun 2021/47 sayili yazisi ile Tüzük Tadil Komisyon Baskani olarak komisyonu teskil etmek ve tadil çalismalarina baslamakla görevlendirildigini belirtti.

"Bu ulvi görevi bana layik gören en basta Divan Baskanlik Kurulu Baskanligi, Yönetim Kurulu Baskanligi, diger kurul baskanliklari ve tüm kurul üyelerine ayri ayri tesekkür ederim." ifadesini kullanan Ören, söyle devam etti:

"Bilindigi üzere üye toplulugunun ana sözlesmesi olarak nitelendirilen tüzükler, dünyanin hizla degismesi sonucunda, yeni ihtiyaçlari ortaya çikartiyor. Bunun için yasayan bir canli misali tüzügün de degisime ve gelisime uyarlanma gereksinimi doguyor. Mevcut tüzügün yeniden günümüzün gerçeklerine uygun hale getirilmesi, Kisisel Verileri Koruma Kanunuyla çelisip karmasaya neden olan uygulamalarin önüne geçilmesi, teknolojik gelismelere uyarlanmasi gibi konular degerlendirilerek yeniden düzenlenmesi gerekmektedir."

Ören, tüzüge herkesin sahip çikmasi gerektigini vurgulayarak, "Sadece amaçlari bir olanlar tamamlayici bir topluluk olusturursa ancak bir ekip ruhu ortaya çikar ve kulüp bu ruh ile basarili olur düsüncesinden hareketle, ‘Tüzük, Trabzonspor'un tüzügüdür, hep birlikte sahip çikmaliyiz. Trabzonspor'un haklarini korumaliyiz. O yüzden kimse çikip 'Ben devre disi birakildim, küstüm, yokum.' dememeli, 'Trabzonspor'un menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaya mecburum.' demeli. Bu yüzden camiamizdan ve üyelerimizden çalismalara katki saglanmasi açisindan görüs ve önerilerinizi önemle bekliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Büyük camialarin, köklü kulüplerin isleyisinin onlarca yillik geleneklere, yasanmisliklara, belgelere, deneyimlere ve belleklere göre düzenlendigine dikkati çeken Ören, sunlari kaydetti:

“Hafiza tarihtir, 'Tüzükler bulunulmasi gereken kurallarla tanzim edilmis, sistematik maddeler halinde düzenlenmis yazili ve bütünsel belge olsalar dahi uygulamada basarili olabilmesi için geçmiste yasanmis sorunlar hatirlanmaz, yapilan hatalar degerlendirilmez ise yine sorunlar yasanmaya devam eder.' Iste bu durumda kurumsal hafiza ihtiyaci dogar. Emin olun ki bu hususta yeni tüzük tadili yazilirken hiçbir sikintiya gelmeden, her üyenin görüsünün degerlendirildigi komisyon toplantilarinda en ince detayina kadar incelenen, elestirilen ve düzenlenen bir tadilat süreci isletilecektir. Bu sebeplerle dernek tüzügü üzerinde katki saglamak amaciyla mevcut tüzügü degerlendiren sizlerin bildirecegi görüs ve öneriler üzerinde yapilacak degerlendirme ve düzeltmelerimiz sonucunda tüzük taslagi tekrar camiamizla paylasilacaktir. Görüs ve önerilerinizi en geç 2 Agustos 2021'e kadar bildirmenizi rica eder, simdiden tadile katki saglayacak herkese yürekten tesekkür eder saygilarimi sunarim."

Kaynak: AA