Trabzon Büyüksehir Belediyespor Sporculari Atletizm Festivalinde 2 Altin 1 Gümüs Madalya Kazandi

TRABZON – Naili Moran 16 Yas Alti Atletizm Grup Bölge Finali’nde 14 sehirden gelen sporcular Trabzon’da yaristi.

Türkiye atletizminin önemli figürlerinden Naili Moran’in adini tasiyan altyapi yarismasi, Naili Moran 16 Yas Alti Atletizm Festivali, Trabzon’un ev sahipliginde Sögütlü Atletizm Sahasi’nda yapildi. 14 sehirden gelen basarili sporcularin yaristigi sampiyonada, Trabzon Büyüksehir Belediyespor sporculari 2 altin ve 1 gümüs madalya kazanma basarisi gösterdi.

Sampiyonada, Trabzon Büyüksehir Belediyespor altyapisindan Beyzanur Yildirim, 12 Yas Kizlar Kategorisinde 60 metre kosuda 09.04’lük derecesi birinci, 1500 metrelik kosuda 5:46.81’lik derecesi ile birinci ve uzun atlamada 3.86’lik derecesi ile ikinci gelerek toplamda 199 puan toplayarak altin madalya kazandi.

Trabzon Büyüksehir Belediyespor’un bir diger sporcularindan Mehmet Yasin Baytar ve Seyit Efe Kiliç ise 13 Yas Erkekler kategorisinde yaristilar. Mehmet Yasin Baytar 60 metre yarisinda 08.08’lik derecesi ile birinci, Seyit Efe Kiliç ise 08.10’luk derecesi ile finis çizgisini ikinci sirada tamamladi. Daha sonra yapilan uzun atlama yarisinda, Seyit Efe Kiliç 4.68’lik ortalama ile birinci, Mehmet Yasin Baytar 4.59’luk ortalama ile ikinci oldu. Son olarak gerçeklestirilen firlatma topu yarisinda 53.02’lik ortalama ile ikinci, Seyit Efe Kiliç ise 52.48’lik ortalama ile üçüncü oldu. Genel Klasmanda Mehmet Yasin Baytar ve Seyit Efe Kiliç 257 puan toplamayi basardi. Puanlarin esit olmasina ragmen iki farkli kategoride birincilik elde eden Mehmet Yasin Baytar, 13 Yas Erkekler kategorisinde altin madalya, Seyit Efe Kiliç ise gümüs madalya kazanan isimler oldular.

Baskan Zorluoglu tebrik etti

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, sampiyonadaki tüm sporculari tebrik ederek, "Seçimden önce de sonra da dile getirdigimiz üzere, Büyüksehir Belediyesi olarak spor kenti Trabzon’da spora ve sporculara ayri bir ehemmiyet vermekteyiz. Bu dogrultuda Trabzon’un ev sahipliginde gerçeklestirilen sampiyonada 14 sehirden gelen basarili sporcular arasinda dereceye giren Büyüksehir Belediyespor’a bagli sporcularimizi kutluyorum. Trabzon Büyüksehir Belediyesi olarak önümüzdeki yillarda gerek bireysel gerekse de salon sporlarinda çok sayida sampiyonluklar elde edecegimize yürekten inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA