Tokyo, Sporun Sölenini Sessiz Bekliyor

32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'na ev sahipligi yapacak baskentte, organizasyonla ilgili heyecan yasanmiyor

32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'na 3 gün kala organizasyonun düzenlenecegi Tokyo'da oyunlarla ilgili heyecanin olmamasi dikkati çekti.

Geçen sene yapilmasi gereken ama yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle bu yila ertelenen dünyanin en büyük spor organizasyonu olimpiyatlarin baslamasina 3 gün kaldi.

23 Temmuz Cuma günü açilis seremonisi yapilacak 2020 Tokyo Olimpiyatlari öncesinde sehirde olimpiyatlara yönelik tanitimlarin fazla yer almadigi gözlendi.

Japon halkinin düzenlenmesine sicak bakmadigi organizasyonla ilgili kamuoyunda bir heyecan yasanmiyor.

- Güvenlik üst seviyede

Tokyo 2020 öncesinde güvenlik önlemleri üst seviyede tutuluyor.

Koronavirüs salgini nedeniyle seyircisiz yapilacak organizasyonda sporcular, teknik ekipler, medya mensuplari ve görevliler kati kurallara tabi tutuluyor.

Olimpiyati takip etmek için gelen ve yaklasik 3 saatlik kontrolün ardindan Tokyo'ya giren basin mensuplarinin toplu tasima kullanmasina veya kamuya açik yerlerde uzun süre kalmasina izin verilmiyor.

Konakladiklari otelden olimpiyat haricinde sadece 15 dakika çikmasina izin verilen basin mensuplari, oyunlari takip etmek için de siki bir transfer sürecinden geçiyor. Toplu tasima ve taksi kullanamayan gazeteciler, konakladiklari otelin etrafindan otobüslerle aktarma merkezlerine, oradan da istedikleri alana tasiniyor.

Günlük olarak telefonlara yüklenen uygulamalarla saglik durumu takip edilen basin mensuplarina, tesis girislerinde ates ölçümü yapiliyor. Medya merkezinde gazetecilere verilen tüplerle koronavirüs testi için numuneler toplaniyor.

Kaynak: AA