Sivas Belediyesi Taraftarin Istegi Üzerine Sivasspor Için Meydan Düzenlemesi Ve Anit Yapacak

Belediye Baskani Hilmi Bilgin:'Sivasspor'umuza sehrin bir hediyesi olarak, taraftarlarimizla yapmis oldugumuz sosyal medya anketi neticesinde, onlarin da uygun gördükleri yere Sivasspor meydani yapmayi, meydana da Sivasspor'u temsil eden anlamli bir aniti dikmeyi planladik'.

HALIFE YALÇINKAYA - Sivas Belediyesi, kirmizi-beyazli renklere gönül veren taraftarlarin talepleri üzerine Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor için meydan düzenlemesi yaparak, anit dikecek.

Taraftarlardan gelen talep üzerine Sivas Belediyesince yürütülen projede, kirmizi-beyaz renklerle Yeni 4 Eylül Stadi civarinda düzenlenecek meydana Sivasspor'un tarihini anlatacak anit dikilecek.

Anitin tasarimi ve meydanin yerini taraftarlarin katildigi anketle belirleyen belediye, çalismalari 2021-2022 sezonun ilk maçina yetistirmeyi hedefliyor.

Ana formunda Sivasspor'un Süper Lig'deki yükselisini anlatmak için kanat formlarindan esinlenilen anitta 3 yildiz yer alacak. Yildizlar, Sivasspor'un 1967 yilinda 3 amatör kulübün birlestirilmesiyle kurulmasini temsil edecek. Anitta ayrica kirmizinin içinde beyaz, beyazin içinde kirmizi kullanilarak takimdaki birlik ve beraberlik temsil edilmis olacak.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, geçen sezon Süper Lig'de sehri basariyla temsil eden ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele etme hakki kazanan Sivasspor'u tebrik etti.

Sehrin ortak paydasi ve en büyük markalarindan Sivasspor'a her türlü destegi verdiklerini belirten Bilgin, "Sehrin ortak degeri, ortak markasi Sivasspor'umuzun amblemini, taraftarlarimizin da hemserilerimizin de istegi dogrultusunda basta kent meydani olmak üzere sehrin farkli yerlerine yerlestirmistik. Bu noktada hemserilerimizden büyük teveccüh gördük." dedi.

- "Yönetimimizin yaninda olmaya devam edecegiz"

Bilgin, Sivasspor'un geçen sezon Süper Lig'de 19 maçlik yenilmezlik serisi yakaladigini ve önemli bir basari elde ettigini animsatarak, sunlari kaydetti:

"Sivasspor'umuza sehrin bir hediyesi olarak, taraftarlarimizla yapmis oldugumuz sosyal medya anketi neticesinde, onlarin da uygun gördükleri yere Sivasspor meydani yapmayi, meydana da Sivasspor'u temsil eden anlamli bir aniti dikmeyi planladik. Insallah kulüp baskanimizla ve diger yöneticilerle görüserek sezon açilis maçina yetisecek sekilde hem meydan düzenlemesini hem de Sivasspor anitimizi sehrimize kazandirmis olacagiz. Yeter ki Sivasspor ayni basariyi, ayni ruhu devam ettirsin. Biz maddi ve manevi olarak takimimizi desteklemeye, yönetimimizin yaninda olmaya devam edecegiz."

Anitin tasarimi ve Sivasspor meydani olusturulacak alan için yapilan ankette Yeni 4 Eylül çevresinin belirlendigini aktaran Bilgin, "Burasi Sivasspor ile özdeslesmis bir bölge ve Sivas'in da spor vadisi. Bu bölgede uygun görülen bir yere Sivasspor meydani düzenlemesini planliyoruz. Meydana yapacagimiz en önemli eser Sivasspor aniti olacak." diye konustu.

Bilgin, proje ekibinin çalismalarini tüm hiziyla sürdürdügünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA