Metehan Mimaroglu Açiklamasi 'Bu Sehir Süper Lig'e Aç'

Adana Demirspor’un sol kanat oyuncusu Metehan Mimaroglu, “Bu camia Süper Lig’e hazir. Bu sehir bu lige aç. Takimin burada kalici olacagina inaniyorum” dedi.

Mavi-lacivertli ekibin Bolu kampi sürüyor. Antrenmanda sorulari yanitlayan takimin yeni transferi sol kanat oyuncusu Metehan Mimaroglu, Adana Demirspor’a geldigi için mutlu oldugunu belirterek, “Çok mutluyum böyle büyük bir camiaya katildigim için. Transfer sürecim biraz uzun sürdü açikçasi. Bunun nedeni farkli takimlarin da ilgisi olmasi. Ancak ben menajerime ilk günden beri Adana Demirspor’u, sehri ve camiayi taniyip bildigim için buraya daha sicak baktigimi ilettim. Nitekim böyle bir süreçti” diye konustu.



“Adana Demirspor’un basarisi için ter dökecegiz”

Adana Demirspor taraftarlarinin sahadaki bütün oyunculari etkiledigini kaydeden Mimaroglu, “Her deplasmana geldigimizde gerçekten rakip oyuncuyu bile saha içerisinde güzel hissettiriyorlar. Adana Demirspor’da sehrin destegini arkanizda hissediyorsunuz. Bildigim bir ortam. Takim arkadaslarimin hepsini taniyorum neredeyse. Sahada Adana Demirspor’un basarisi için ter dökecegiz. Bunun bilincindeyiz. Çok iyi bir aile ortamimiz var. Bunu lige yansitacagiz. Adana Demirspor’u Süper Lig’de kalici hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Esim Adana’yi arastirdi”

Transfer sürecinde esi Yagmur Mimaroglu’nun da kendisine destek oldugunu vurgulayan Metehan Mimaroglu, “Daha önce Osmaniye’de de oynadim. Sehre ve havasina yabanci degilim. Bu transfer sürecinde esimin de çok katkisi oldu bana. Kendisi de buraya çok sicak bakti. Burayi arastirdi, yapilabilecek seylere bakti, yasam standartlarini arastirdi ve bu da bize uydu. Tercihimde çok önemli bir rol oynadi” seklinde konustu.



“Bu bir takim oyunu”

Adana Demirspor’a transfer olan yildiz oyuncularin da takimla ortaminin iyi oldugunu belirten Mimaroglu, “Hepsi büyük isim. Bize katki saglayacaklarindan süphemiz yok. Bu bir takim oyunu. Sahada herkes mücadele edecek, bundan kimsenin süphesi olmasin. Mario Balotelli büyük bir yildiz. Biz ona elimizden gelen destegi veriyoruz, o da bize saha içerisinde tecrübeleriyle yanimizda oluyor. Böyle güven veren bir takim halinde devam ediyoruz” dedi.



“Bu camia Süper Lig’e hazir”

Metehan Mimaroglu, Adana Demirspor’un Süper Lig’de uyum sorunu çekecegini düsünmedigini de belirterek, “Bu camia Süper Lig’e hazir bir camia. Adana Demirspor hak ettigi yere geldi. Takimin burada kalici olacagina inaniyorum. Samet hocayla transfer sürecimde telefonda konustuk. Beni çok istedigini söyledi.

Gerçekten çok büyük bir isim. Onun aramasi transfer sürecinde etkili oldu. Baskanimizin da tercihi benim için burayi daha önemli kildi” seklinde konustu.



“Bu sehir bu lige aç”

Adana Demirspor’un ligin ilk maçini evinde Fenerbahçe ile oynayacagini ve galip gelmek için çalistiklarini söyleyen Mimaroglu, daha sonra sunlari söyledi:

“Bizim için gerçekten rakip fark etmeyecek. Bu sehir bu lige aç. Ilk hafta Fenerbahçe ile oynuyoruz ve galip gelmek istiyoruz. Ona göre hazirlaniyoruz. Bir çekincemiz yok. Topumuzu oynayip keyif alacagiz ve keyif verecegiz. Insallah galip gelecegiz. Biz taraftarlarimizi görmeyi çok özledik. Adana Demirspor’un taraftarlarina zaten söyleyecek bir seyimiz yok. Onlarin bize sahada verecegi destekten kimsenin süphesi yok. Onlari çok özledik. Taraftarlarimiz yüzde yüz etkili olacak bizim için.”

Kaynak: İHA