Marek Hamsik Açiklamasi 'Sampiyonluk Duygusunu Burada Yasamak Istiyorum'

Trabzonspor’un yeni transferi yildiz isim Marek Hamsik, Napoli’de iyi islere imza atmasina ragmen sampiyonluk yasamadigini söyleyerek, “Eksik kalan sampiyonluk duygusunu burada yasamak istiyorum. Trabzonspor olarak beklentilere cevap vermeliyiz” dedi.

Trabzonspor’un yildiz transferi Marek Hamsik, dün Riva’daki kampa katilirken bugün de basin mensuplarinin karsisina çikti. Bordo-mavililerin futbol için yasayan bir camiaya sahip oldugunu ve bu nedenle Trabzonspor’u tercih ettigini söyleyen Hamsik, bu kulübün parçasi olmaktan dolayi mutlu oldugunu ifade etti.

Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde basin mensuplarinin karsisina çikan Slovak futbolcu, “Burada olmaktan dolayi çok mutluyum. Trabzon ve Napoli sehirlerinin futbola bakis açilari benziyor. Buraya geldigim, bu kulübün ve bu taraftarin bir parçasi oldugum için mutluyum. Bu sehirde herkes futbol için yasiyor. Burada Napoli’de oldugu gibi takim arkadaslarimla alacagimiz sonuçlarla umarim taraftarlarimizi mutlu ederiz" ifadelerini kullandi.

“Rekoru ben kirdim ama sonrasinda Mertens beni geçti”

Dünya futbol efsanesi Diego Armando Maradona’nin Napoli’deki rekorunu kirmasinin kendisi için büyük bir onur oldugunu söyleyen Hamsik, “Evet ben Maradona’nin rekorunu kirdim, bu benim için büyük bir onur oldu ancak su anda rekor Mertens’te ve ben de onun adina oldukça mutluyum. Ancak artik geçmisi degil, gelecegi konusmak daha faydali olacak. Taraftarin gösterdigi ilgi nedeniyle çok mutlu oldum. Trabzon’da insanlarin futbol adina yasamalari sebebiyle burayi tercih ettim. O insanlari mutlu etmeye geldim. Taraftarlarin kulübü nasil desteklediklerini iyi biliyorum. En begendigim yönlerinden birisi bu. Benim bireysel hedefim yok. Sahada isini en iyi sekilde yapmaya çalisan oyuncu olmaya çalisiyorum. Bireysel degil ama takim hedeflerimiz var. Saha içinde iyi bir takim arkadasi olmak istiyorum. Bunun yaninda gol atmak, asist yapmak beni çok mutlu eder. Ben takimin basarilar kazanmasina yardimci olabilmek için buradayim. Trabzon’a gelmeden önce Juraj Kucka ile görüstüm. Çin ve Isveç kariyerlerim oldu. Özellikle Isveç, Avrupa Sampiyonasi’na gidebilmek için tercih ettigim bir süreçti. Burada fit ve hazir durumdayim. Sadece takim için mücadele vermeyi bekliyorum. Slovakya’dan çok önemli oyuncular yetisti. Burada oynayan ve iyi hatirlanan oyuncular da oldu. Ben de onlarin yolundan devam etmek istiyorum” açiklamasinda bulundu.

“Topa dokunmaktan hoslanan bir oyuncuyum”

Futboldaki formasyonlar adina fikirleri oldugunu ancak bunun kararlarini teknik direktörlerin verecegini söyleyen Hamsik, “Orta saha oyuncusuyum. Ikili ya da üçlü oynayabiliyorum. Topa dokunmaktan hoslanan, gol atmayi seven bir oyuncuyum. Hocamizin talimatlariyla burada buna devam edecegim. Takim arkadaslarim beni çok iyi karsiladi. Berat’in sözleri için çok mutluyum. Orta sahada takim arkadasim. Arkadaslarima yardimci olabilirsem kendimi çok iyi hissederim. Bu takimin parçasi olmaktan çok mutluyum” dedi.

Trabzonspor transfer dönemini çok iyi geçiriyor. Trabzonspor bu transfer döneminde harika bir is çikardi. Önemli oyuncular takimimiza katildi.

Bunun sonucunda da beklenti dogal olarak artti. Biz de bu beklentilere umuyoruz ki cevap verebiliriz. Bu kampta önemli olan iyi hazirlanmak ve sakatliksiz bir dönem geçirmek" diye konustu.



“Eksik sampiyonlugu burada tamamlamak istiyorum”

Napoli’de önemli islere imza attigini ancak kendisi adina eksik kalanin sampiyonluk duygusu oldugunu söyleyen Hamsik, “Umarim eksik kalan sampiyonluk duygumu burada tamamlayacagim. Sampiyonluk duygusu harika olurdu. O duyguyu yasamak isterim. Burada sampiyonluk yasarsam bel ki futbolu bile burada birakabilirim. Sampiyonluk kazanmak kolay olmayacak. Önümüzde uzun ve zorlu bir yol var. Bu yolda hep beraber basarabilecegimizi umuyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA