Körfez'de Minikler Futbol Turnuvasi Düzenlendi

Körfez Belediyesi tarafindan merhum Izzet Ibis anisina düzenlenen minikler futbol turnuvasinin finali nefesleri kesti.

Körfez Belediyesi tarafindan Kocaeli futbolunun duayen isimlerinden, geçtigimiz yillarda hayatini kaybeden Yeniyali Barbarosspor Baskani Izzet Ibis adina düzenlenen minikler futbol turnuvasi muhtesem finale sahne oldu. Alparslan Türkes Spor Kompleksi’nde gerçeklestirilen turnuvanin finalinde gülen Ilimtepe Gençlerbirligi’ni 5-0 ile geçen Körfez Belediyesi Hereke Yildizspor oldu. Üçüncülük maçinda ise Körfez Belediyesi Gençlerbirligi, Tasköprü Birlikspor’u 2-1 ile geçti.

Çok sayida davetli katildi

Turnuvanin final gecesinde, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Körfez Garnizon Komutani Gökhan Güllüoglu, Belediye Baskan Yardimcilari Faruk Denli ve Osman Yurt, KASKF Baskani Murat Aydin, Körfez Amatör Kulüpler Birligi Baskani Tarik Gürgen, kulüp yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayida davetli katildi.

Final gecesinde ilk olarak üçüncülük ve dördüncülük maçi gerçeklestirildi.

11-12 yas gurubunda 13 takimin katildigi turnuvanin üçüncülük maçi; Körfez Belediyesi Gençlerbirligi ve Tasköprü Birlikspor arasinda gerçeklestirildi.

Gülen tarafin Körfez Belediyesi Gençlerbirligi Spor Kulübü’nün oldugu maçta miniklerin eglenceli anlar yasadi. Üçüncülük maçinin hemen ardindan ise merakle beklenen final karsilasmasina geçildi.

Dostluk kazandi

Konfetiler esliginde sahaya çikan iki takimin minikleri seyiriciyi selamladi. Baslama vurusu ile birlikte heyecan maç boyunca devam etti. Körfez Belediyesi Hereke Yildizspor, oynadigi maç sonunda kupayi kazanmayi basarirken, minikler kaybeden takimin sporcularini da tebrik ederek, örnek davranis sergiledi. Maç sonrasinda da kupa seronomisine geçildi.

13 takim 260 sporcu

Körfez Belediyesi’nin düzenledigi turnuvaya 11-12 yas grubu turnuvasinda; A Grubu’nda Kirazliyali, Tasköprü Birlik, Körfez Vefaspor ve Herges, B Grubu’nda Körfez GB, Serkan Karaduman FK, Ilimtepe GB ve Körfez Atilim, C Grubu’nda Çamlitepe, Esenspor, Trabzonspor FK, H.Yildiz ve Yeniyali takimlari yer aldi. Tüm takim sporcularina sertifika takdim edildi. Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Izzet Ibis’in ailesine plaket takdim etti.

"2 yilda 50 milyon TL’lik yatirim"

Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Körfez’e 2 yilda 7 tesis kazandiracaklarini belirterek, "En büyügü olan 35 milyon TL’lik kapali spor salonu için ihaleyi 2 ay içinde gerçeklestirecegiz. Önemli yatirimlar yapiyor, destegimizi her zaman sunuyoruz. Kocaelispor’dan tutun amatör spor kulüplerimize kadar maddi, manevi ve tesis anlaminda bugüne kadar her türlü destegi verdik. Amacimiz basarilara yenilerini eklemek. Spor anlaminda altyapiyi güçlü olusturmak istiyoruz. Güzel bir turnuva oldu. Miniklerimiz ter döktü, kostu, kosturdu. Kupayi almak için her biriniz büyük gayretler sarf etti. Bu tür organizasyonlarin bir tane sampiyonu olur ama hepiniz birer sampiyonsunuz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA