FIFA'dan 'Kural Degisikligi' Açiklamasi

FIFA, futbolda önemli kural degisiklikleri yasanacagi yönünde bazi medya organlarinda son günlerde çikan haberlerin gerçegi yansitmadigini duyurdu.

FIFA'dan yapilan açiklamada, söz konusu haberlerde dile getirilen kural degisikliklerinin gündemlerinde yer almadigi vurgulanarak, "FIFA'nin, oyun kurallarindaki deneysel degisiklikleri Hollanda'daki bir gençlik turnuvasinda test edecegi yönünde son günlerde medyada dolasan haberler, gerçegi yansitmamaktadir. FIFA'nin, haberlerde belirtilen degisikliklerin hiçbirini denemek konusunda su anda bir niyeti olmadigina açiklik getirmek istiyoruz. Bu degisiklikleri, kendi içimizde veya Uluslararasi Futbol Birligi Kurulundaki (IFAB) meslektaslarimizla gündeme almadigimizi teyit ederiz." ifadeleri kullanildi.

Ulusal ve uluslararasi medyada çikan söz konusu haberlerde, maçlarda devrelerin 30'ar dakikaya indirilecegi, takimlara sinirsiz oyuncu degisikligi izni verilecegi, taç atislarinin korner gibi ayakla kullanilabilecegi, sari kart gören oyuncularin ceza olarak 5 dakika boyunca oyundan çikmak zorunda kalacagi gibi iddialar yer aliyordu.

Kaynak: AA