Baskan Ataç'tan Sahinkol Için Taziye Mesaji

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, Eskisehir Demirspor’un eski kaptanlarindan Ihsan Sahinkol’un hayatini kaybetmesi nedeniyle bir taziye mesaji yayimladi.

Baskan Ataç, Tepebasi Belediyesi’nin bir vefa projesi olan Altin Ayaklar’da da yer alan Ihsan Sahinkol’un vefati nedeniyle yayinladigi mesajinda Sahinkol’un Eskisehir’in spor camiasindaki yerinin büyük olduguna vurgu yapti. Sahinkol’un sadece Eskisehir Demirspor camiasi tarafindan degil, kent halkinca da sevilen bir spor insani oldugunu belirten Ataç, “Eskisehir’imizin futbol bransindaki en önemli degerlerinden biri olan, basarili sporcu kisiliginin yani sira ahlakli ve örnek karakteriyle genç sporculara yol gösteren Ihsan Sahinkol’un vefatini büyük bir üzüntüyle ögrendim. Kendisi Eskisehir’in spor degerlerine çok büyük katkilarda bulunmanin yani sira sadece Eskisehir Demirspor camiasi tarafindan degil, kent halkinca da sevilen bir spor insaniydi. Kentimizin spor tarihindeki basarili kariyeriyle Sahinkol’un ismini, Altin Ayaklar Projemiz ile de yakin geçmiste ölümsüzlestirmistik. Bu duygu ve düsüncelerle Sahinkol ailesinin acisini paylasiyor, yakinlarina ve sevenlerine bas sagligi diliyorum” ifadelerini kullandi.

Öte yandan efsane kaptanlardan Sahinkol’un ismi, Tepebasi Belediyesi’nin 2013 yilinda Türk futboluna hizmet etmis, basarisi, futbolcu kisiligiyle futbol seyircisinin gönlünde yer etmis ve Türkiye futbolunda iz birakmis kisilerin isimlerini ölümsüzlestirdigi Altin Ayaklar Projesi’nde de yer aliyor. Espark Alisveris Merkezi yanindaki Tepebasi Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev önünde sergilenen Altin Ayaklar Projesi’nde, Sahinkol’un yani sira Eskisehirspor’un efsane kadrosundan futbolcular ile Lefter, Metin Oktay, Sanli Sarialioglu gibi milli takim kadrosunda yer almis toplam 50 isim bulunuyor.

Kaynak: İHA