Tokyo'ya Gelen Olimpiyat Sporcularinda Ilk Pozitif Kovid-19 Vakasi

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, olimpiyat semtinde kalan sporcularda ilk pozitif yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasinin tespit edildigini açikladi.

Kyodo ajansinin haberine göre baskentin Harumi bölgesindeki olimpiyat semtine ülke disindan gelen iki sporcuda ilk pozitif Kovid-19 vakasi kayda geçti.

Sporcularin 14 günlük karantina periyodundayken yapilan PCR testlerinin pozitif neticelendigini açiklayan komite, sporcularin saglik durumu ve uyruguna iliskin bilgi vermedi.

Komite ayrica Japonya'ya ulasan ancak olimpiyat yerleskesine alinmamis bir sporcu ile turnuvada yetkili 5 kisi, bir basin mensubu ve bir kontratli çalisanda da virüs tespit edildigini duyurdu.

Böylelikle komite tarafindan açiklanan ve turnuva kapsamli kaydedilen Kovid-19 vaka sayisi 55'e yükseldi.

Tokyo Olimpiyatlarina Mart 2020'de Japonya disindan, önceki hafta ise yurt içinden de seyirci kabul edilmeyecegi açiklanmisti. Turnuvaya sadece sporcular, federasyon yetkilileri, basin mensuplari kabul ediliyor.

13 Temmuz'da hizmete giren ve 21 bina, 3 bin 600 oda ve 18 bin yatak kapasiteli olimpiyat semtinde, turnuvada yarisacak sporcular ile yabanci yetkililer barinacak.

Salgin nedeniyle 2021 yilina ertelenen Olimpiyat Oyunlari, 23 Temmuz-8 Agustos 2021'de düzenlenecek.

Kaynak: AA