Tadej Pogacar, Fransa Bisiklet Turu'nda Üst Üste Ikinci Kez Sampiyon Oldu

Sari mayoyu 8. etaptan beri koruyan BAE Emirates'in Sloven bisikletçisi Pogacar, turda üst üste ikinci kez sampiyonluga ulasti Son etabi, JumboVisma takiminin Belçikali sporcusu Wout Van Aert ilk sirada tamamladi

108. Fransa Bisiklet Turu'nda BAE Emirates takiminin Sloven sporcusu Tadej Pogacar, üst üste ikinci kez sampiyonluga ulasti.

Yol bisikletinin en prestijli yarisi kabul edilen organizasyonun 21'inci ve son etabi, Chatou ile baskent Paris arasindaki 108,4 kilometrelik parkurda yapildi.

Etabi 72. sirada tamamlayan Sloven bisikletçi Pogacar, genel klasmanda ise 82 saat, 56 dakika ve 36 saniyelik derecesiyle sampiyonlugu uzandi.

Sari mayoyu 8. etaptan itibaren giyerek bir daha çikarmayan 22 yasindaki sporcu, üst üste ikinci kez Fransa Bisiklet Turu'nda zirveye çikarak önemli bir basariya imza atti. Pogocar, sarinin yani sira kirmizi benekli (daglarin krali) ve beyaz (en iyi genç bisikletçi) mayolarin da sahibi oldu.

Genel klasmanda Jumbo-Visma'nin Danimarkali bisikletçisi Jonas Vingegaard ikinci, Ineos Grenadiers ekibinin Ekvadorlu sporcusu Richard Carapaz ise üçüncülügü elde etti.

- Son etabi Van Aert kazandi

Sezonun son etabinda ise ilk iki siraya, Belçikali sporcular ulasti. Jumbo-Visma'dan Wout Van Aert birinci, Alpecin-Fenix'ten Jasper Philipsen ikinci oldu.

Fransa Bisiklet Turu'nda toplam 34 etap birinciligiyle bu alandaki rekoru Belçikali eski bisikletçi Eddy Merckx ile paylasan Deceuninck–Quick-Step'ten Büyük Britanyali Mark Cavendish ise son etabi üçüncü sirada tamamladi.

Kaynak: AA