Paletli Yüzme Genç, Yildiz, Küçükler Demokrasi Ve Milli Birlik Sampiyonasi Sona Erdi

Sampiyonada Kaan Efe Kaya, 50 metre çift palette 20.98 saniyelik derecesi ile Türkiye rekoru kirdi

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu (TSSF) tarafindan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anisina düzenlenen Paletli Yüzme Bireysel Genç, Yildiz, Küçükler Demokrasi ve Milli Birlik Sampiyonasi'nda Türkiye rekoru kirildi.

TSSF'den yapilan yazili açiklamaya göre, Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda 16-18 Temmuz tarihlerinde düzenlenen sampiyonada Sehitkamil Belediye Spor Kulübünden Kaan Efe Kaya, 50 metre çift palette 14-15 (Genç B) yas grubunda 20.98 saniyelik derecesiyle Türkiye rekoru kirdi.

Sampiyonada biri ferdi olmak üzere 22 spor kulübünden 187 sporcu genç B, yildiz ve küçükler yas gruplarinda, su üstü, dip ve çift palet disiplinlerinde mücadele etti.

Dereceye giren sporculara madalyalari, TSSF Baskani Sahin Özen, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Arslan ve Il Temsilcisi Özkan Arsu'nun da yer aldigi törenle verildi.

Gelecegin paletli yüzme sampiyonlarinin bu sporcularin arasindan çikacagini belirten TSSF Baskani Sahin Özen, rekor kiran ve madalya kazanan sporculari tebrik etti.

Sampiyonayi, 15 Temmuz sehitleri ve demokrasi zaferi anisina gerçeklestirdiklerini aktaran Özen, "Gerçekten bizler için çok anlamli ve manevi degeri çok büyük. 15 Temmuz’da ülkemiz için sehit düsen güvenlik güçlerimiz ve vatandaslarimizi bir kez daha rahmetle aniyoruz. Onlarin anisi için yaptigimiz bu organizasyona destek veren Edirne Valiligi, Edirne Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve emegi geçen tüm kisi ve kuruluslara tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA