Konaklama Tesislerinin Büyük Ölçüde Doldugu Sinop'ta Turizmciler 'Bayram' Yapacak

Sinop Kültür ve Turizm Dernegi Baskani Ahmet Çobanoglu: 'Tatil yaklastikça çok sayida rezervasyon yapilmaya baslandi. Simdiden dolan tesislerimiz var. Tatilin baslamasiyla tüm tesislerimizin tam kapasite dolmasini bekliyoruz' 'Bayrama mutlu giriyoruz diyebiliriz. Böylesine bir ilginin olmasi tabii ki bizleri mutlu ediyor'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Türkiye Istatistik Kurumunun (TÜIK) verilerine göre, Türkiye'nin en mutlu insanlarinin yasadigi kent olan Sinop'ta yaklasan Kurban Bayrami tatili öncesi konaklama tesislerindeki doluluk yüzde 90'lara ulasti.

Yaz sezonunda binlerce ziyaretçiye ev sahipligi yapan Sinop'ta turizmciler, Kurban Bayrami tatili heyecani yasiyor.

Her bayram tatilinde oldugu gibi konaklama tesislerinin büyük ölçüde doldugu kentte, ziyaretçilere yer sikintisi yasamamalari için rezervasyon yaptirmalari uyarisinda bulunuldu.

Sinop Kültür ve Turizm Dernegi Baskani Ahmet Çobanoglu, AA muhabirine, son 15 gündür kentte turizm hareketliligi yasandigini söyledi.

Bayram tatili yaklastikça var olan hareketliligin giderek arttigini vurgulayan Çobanoglu, "Sinop'ta bayram tatillerinde genel olarak yüzde 100 doluluk oranlarina ulasiyoruz. Tatil yaklastikça çok sayida rezervasyon yapilmaya baslandi. Simdiden dolan tesislerimiz var. Tatilin baslamasiyla tüm tesislerimizin tam kapasite ile dolmasini bekliyoruz. Geçmis yillara bakarsak bu hep böyle olmustur." dedi.

- "Rezervasyon yapilmamasi temel sorunumuz"

Çobanoglu, tatil için Sinop'u tercih edeceklerin mutlaka öncesinde rezervasyon yaptirmalari gerektigine dikkati çekerek tüm uyarilarina ragmen sikça bu sorunla karsi karsiya kaldiklarini söyledi.

Tatile çikanlarin kapilarda kalmalarinin hos bir durum olmadigini belirten Çobanoglu, "Maalesef rezervasyon yapilmamasi temel sorunumuz. Tabii böyle olunca çogu insan kapi kapi kalacak otel ariyor. Kolay degil o yogunlukta kalacak yer bulabilmek. O nedenle herkese önerimiz, rezervasyon yaptirmadan mümkün oldugunca gelmesinler. Sonra Sinop'a geldikleri için pisman olurlar ve buna çok üzülürüz. Böyle durumlarla karsilastigimiz dönemler çok oldu." diye konustu.

Çobanoglu, mutlu sehrin turizmcileri olarak bayrama mutlu girdiklerini dile getirerek "Bayrama mutlu giriyoruz diyebiliriz. Böylesine bir ilginin olmasi tabii ki bizleri mutlu ediyor. Vatandaslarimizdan ricamiz, Kovid-19 tedbirlerine riayet ederek tatillerini geçirmeleri. Uzun zaman sonra elde ettigimiz kazanimlari tatilde kaybetmeyelim." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA