Kalle Rovanpera, Dünya Ralli Sampiyonasi'nin Ralli Kazanan En Genç Pilotu Oldu

Dünyanin en prestijli spor organizasyonlarindan biri olan Dünya Ralli Sampiyonasi’nda (WRC) 2021 sezonunun yedinci yarisini Red Bull sporcusu Kalle Rovanpera kazandi. Rovanpera elde ettigi bu zaferle Dünya Ralli Sampiyonasi’nda yaris kazanan en genç pilot olarak tarihe geçti. Ralli pilotu Harri Rovanpera’nin oglu olan 20 yasindaki Kalle Rovanpera, ralli kariyerine çok genç yasta baslayip, 19 yasindayken Toyota Gazoo Racing takiminda direksiyon basina geçmisti.

Motor sporlari dünyasinin en önemli organizasyonlarindan biri olan Dünya Ralli Sampiyonasi’nda (WRC) 2021 sezonunun yedinci yarisinin heyecani Estonya’da yasandi. 24 etap üzerinden kosulan ralliye, Red Bull sporcusu Kalle Rovanpera damga vurdu. Estonya Rallisi’ni toplamda 2 saat 51 dakika 29 saniyede tamamlayan 20 yasindaki Red Bull sporcusu Rovanpera, Dünya Ralli Sampiyonasi’nin en genç ralli kazanan pilotu olarak tarihe geçti. Ralli kariyerine çok genç yasta baslayan Rovanpera, bu zaferiyle hem Estonya Rallisi’ne hem de WRC tarihine imzasini atti.

2019 yilinda WRC2 Pro’da sampiyon olan Rovanpera, bu sezonun ikinci yarisi olan Finlandiya Rallisi’nde podyumun ikinci basamagina çikarak, pilotlar siralamasinda birinci siraya yerlesmisti. Genç yetenek, elde ettigi bu sonuçla tarihin en genç sampiyona lideri unvanini kazanarak tarihe geçmisti.

Kariyeri Red Bull Racing takiminin basarili pilotu Max Verstappen’in kariyerine benzetilen genç yetenek Rovanpera, 82 puanla dördüncü sirada yer aliyor. Pilotlar siralamasinda bir diger Red Bull sporcusu Ogier 148 puana ulasirken, efsane pilotu 111 puanla Elfyn Evans takip ediyor. Dünya Ralli Sampiyonasi (WRC) takviminin sekizinci yarisi 15-18 Agustos tarihleri arasinda Belçika’da gerçeklestirilecek.

Kaynak: İHA