Demir Kartal GSK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi Namaglup Sampiyon

Karabük Demir Kartal GSK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi namaglup tamamladigi 2.ligde tarih yazip sampiyon olarak 1. lige yükseldi.

Yalova’da gerçeklestirilen Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligden 1. Lige yükselme müsabakalarinin final maçinda Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü, Amasya Gümüshaciköy Hayat Engelliler Kulübü ile karsi karsiya geldi. 90. Yil Spor Salonunda oynanan müsabakada rakibini 84-49 yenerek ligi namaglup tamamlayarak sampiyon olan Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü 1. Lige yükselmeye hak kazandi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, beraberindeki Gençlik Spor ve Il Müdürü Coskun Güven, Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Erdogan Gökçe ile 9 da 9 yapan Karabük Demir Kartal Gençlik Ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi’ni final maçinda yalniz birakmadi. Gürel maç sonu parkeye inerek her iki takim oyuncularini da tebrik ederek, sampiyonluk kutlamalarina ortak oldu. Karsilasma sonrasi açiklamalarda bulunan Vali Fuat Gürel, “Karabüklüler olarak çok sevinçliyiz. Karabük Demirkartal GSK uzun ugraslar sonucunda buraya geldi. Burada oynadigi 9 maçin tamamini kazandi ve sampiyon olarak 2.Lig’den 1.Lig’e çiktilar. Sunu biliyoruz ki Süper Lig’e çikacak kapasiteye sahipler. Bu da kendiliginden olmuyor. Kulüp baskanimiz ve arkadaslarinin destekleri ile, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün altyapi destekleri ile güzel bir sezon geçirdiler. Pandemiye ragmen antrenmanlarindan vazgeçmediler. Bu çalismanin sonucunda da bu basariyi görüyoruz. Karabük’ün böyle bir seye ihtiyaci vardi. Karabük’te sanayicimiz ve is insanlarimizin, hayirsever vatandaslarimizin desteklerine ihtiyaç var. Insallah sonrasinda da Süper Lig’e yükselip orada kalici olacaklardir. Arkadaslarimiza Karabük adina tesekkür ediyorum. Bizlerin yüzümüzü güldürdüler. Sevinçli bir günümüz. Kulübümüze ve Karabük’ümüze hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA