Baskan Aktas Açiklamasi 'Bursaspor'a Hiçbir Kötülük Yapmadim'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Emin Adanur’un, sosyal medya üzerinden öne sürdügü ’stadyumun kullanim haklari ve futbolcu Burak Kapacak’in transferine iliskin iddialarin gerçegi yansitmadigini söyledi. Baskan Aktas, bugüne kadar Bursaspor’a hiçbir kötülük yapmadiginin altini çizdi.



Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, sosyal medya üzerinden yürütülmeye çalisilan karalama kampanyasina iliskin iddialari katildigi televizyon programinda yanitladi. Büyüksehir Belediye Baskanligi döneminde 3 kulüp baskaninin degistigini hatirlatan Baskan Aktas, "Ali Ay’a da Mesut Mestan’a da Erkan Kamat’a da beni sorsunlar. Hangi islerine, hangi hocalarina, hangi oyuncularina karismisim. Nokta kadar bir sey söyleyemezler. ’Altay maçina gel’ dediler geldim, ’surada soyunma odasina in’ dediler indim. Ilk geldigim gün söyle bir sey dedim. Benim kulübün baskanligini yapmak, kulübün hocasini, stratejisini belirlemek gibi bir niyetim yok. Simdi bugünlerde ben Bursaspor’dan bir hakki almisim gibi bir yaklasimla hareket ettiler. Bakin ben Bursaspor’u seven, Bursaspor’da geçmiste yöneticilik yapmis, Bursaspor’a gönlünü vermis, Bursaspor’un taraftari olmus, herkese buradan seslenmek istiyorum. Ben Bursaspor’a hiçbir kötülük yapmadim" diye konustu.



"Takdir edilmem gerek"

2015’ten beri Büyüksehir Belediyesi ile Bursaspor arasinda yeni stadyumla ilgili kira sözlesmesi oldugunu dile getiren Baskan Aktas, "6 yildir devem eden bir kira sözlesmemiz var. Yillik kiramiz yaklasik 1 milyon 600 bin lira. Alamiyoruz. Su ana kadar da 9,5-10 milyona kadar ulasmis bir kira alacagimiz var. Bir de Bursaspor’un Özlüce Tesisleri’nden dolayi. Özlüce Tesisleri’nin arazisi Büyüksehir Belediyesine ait degil, hazineye ait. Büyüksehir Belediyesi üst kullanim hakkini almis. Hazine diyor ki, ’Bana bununla alakali kira vereceksin.’ Buradan da bizim 21 milyon 800 bin lira alacagimiz var. Ayrica Recep baskanimizin ve rahmetli Hikmet baskanimizin devam eden davalari var. Bize Sayistay soruyor: ’Bu parayi niye almiyorsun?’. Ben burada ne yaptim? Özlüce Tesisleri’nin devrini yaptim. Artik orada kira islemiyor. Bakin ben bir iyilik yaptim. Tesekkür almam lazim. Ben oradaki kiralamayi sonlandirdim. Bu benim takdir edilmem gereken bir hareket" dedi.



"Sorusturma geçirdik"

Adanur’un, "Atatürk Stadi’ni niçin yiktiniz?" seklindeki sorusunu hatirlatan Baskan Aktas, "Ben Atatürk Stadi’nin yikilip, yikilmamasi konusunda, stadyumun yapilmasi konusunda karar mercii degildim. Diyorsunuz ki, ‘Niçin stadyumu’ yiktiniz. Ben stadyumu yikmadim kardesim. Peki, o gün nasil bir iliski kurulmus? Burasi 130 bin metrekarelik arazi. Bunun 70 bin metrekaresi Gençlik Spor Bakanligina ait. Gençlik Spor Bakanligina ait olan bu arazinin yanindaki 60 bin metrekaresinin küçük bir kismi Recep Baskan döneminde, agirlikli büyük bir kismi benim baskanligim döneminde kamulastirildi. Simdi üst yapisini biz yaptik. Tahsisi bize yapildi. Simdi biz de bununla alakali bir kiralama iliskisi kurmusuz. Bursaspor bize kira ödüyor mu? Ödemiyor. Ilk 1-2 yillik kirasini da loca olarak ödedim. Iste o benim dönemimde yapildi. Bundan dolayi da ben ve bütün meclis sorusturma geçirdik. Sayistay’a bununla alakali savunma verdik. Bursaspor için deger, helali hos olsun" dedi.



"Takas yapildi"

Altiparmak’taki Millet Bahçesi’nin yaninda bulunan spor salonu ve yüzme havuzu arazisi ile Yeni Stadyum alaninda Büyüksehir Belediyesi tarafindan kamulastirilan alanin takas yapildigini belirten Baskan Aktas, "Üç eski baskana da sorabilirsiniz. Stadin temizligi, bunun yillik maliyeti 200 bin lira civarinda. Hatta oradaki ikramlar, güvenlik 400 kisi civarinda. Normalde bunlari kulüp yapmak zorunda. Biz statla ilgili ’gençlik merkezi gibi bir projemiz var’ dedik. Kirama islemi bugüne kadar yapilamadi. Kiralama alanlariyla bir sey üretirsek Bursaspor’a bununla alakali bir gelir de olur. Dediler ki; ’bizim de kendimize ait bazi görüsmelerimiz var’. Ardadan 20 gün geçti, genel sekreter yardimcim Kulüp Baskani Hayrettin Bey’i aramis, ‘Ben size dönecegim’ demis, aradan bir hafta geçmis yine aramis, ‘Ben size dönecegim’ demis. Simdi görüyorum ki stadi niçin devrettiniz. Devrolan bir sey yok. Stat zaten Büyüksehir Belediyesi’nin, arazisi ise Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli" dedi.



"Basketbol mu oynatacagim"

Futbolcu Burak Kapacak’in Büyüksehir Belediyespor Kulübüne transferine iliskin iddialara da açiklik getiren Baskan Aktas, "Çok iyi niyetli görüsmelerimiz oldu. Beni bir kulübümüz aradi. Dedi ki, ’Bize Burak Kapacak ile alakali araci olur musunuz?’ Dediler ki ‘Baskanim biz futbolcu satmiyoruz. Hedefimiz bu. Satmamak.’ Böyle bir sey var bununla aracilik size aracilik edebilirim dedim. Büyüksehir Belediyesinden bahsediyorlar. Büyüksehir Belediyespor’da futbol bransi yok. Ben basketbol takiminda mi oynatacagim bu çocugu. Ben isterim ki Bursaspor en üst rakama satsin. Mesut Mestan’a sorsunlar, transferin bitimine 10 dakika kala Muhammed Sengezer’i Basaksehir’e rica eden kim? Göksel Gümüsdag’a da tesekkür ediyorum. ’Su paraya alacaksiniz’ diyen benim. Bakin bu 3,5 yillik süre zarfinda devreye girmem gereken noktalarda ben devreye girdim. Bunun haricinde hiçbir sporcu ya da hocayla alakali, takimin stratejisiyle alakali kimse benim devreye girdigimi iddia edemez. Ben bu sehrin Büyüksehir Belediye Baskaniyim. Bu bir haksizlik vallahi su hareketimle bile ben Bursaspor’a fayda sagliyorum. Ben bu kadar yakin ilgi alaka gösterirken, çikip beni bu manada olmayan seylerle alakali itham etmeyi ben kamuoyunun takdirine birakiyorum. Bu düpedüz haksizliktir. Bu bana atilmis bir iftiradir" diye konustu.

Kaynak: İHA