Nihat Özdemir Açiklamasi 'Büyük Gurur Ve Onur Duyuyoruz'

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Nihat Özdemir ve 1. Baskan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardimci, UEFA’nin Istanbul kararlarini degerlendirdi.

2023 UEFA Sampiyonlar Ligi Finali ile 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarinin UEFA gala etkinligi Istanbul’da yapilacak. Bu karar sonrasi açiklamada bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Nihat Özdemir, “Dünya futbolunun en önemli organizasyonlarinin basinda gelen Sampiyonlar Ligi finaline Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yilinda ev sahipligi yapacak olmaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz. Iki yildir çok önemli hazirliklar yapmamiza ragmen pandemi uygulamalarindan dolayi finali düzenleyememistik. Biz de hem Cumhuriyetimizin hem de federasyonumuzun kurulusunun 100. yili olmasi nedeniyle 2023’teki finale talip olduk. Ancak gerek çalismalarimizi gerekse Türkiye’nin organizasyon gücünü çok iyi bilen Avrupali dostlarimiz, ülkemizi 2023 Sampiyonlar Ligi finalinin yani sira Avrupa kupalarinin grup asamasi kura çekimlerini ve ödül törenlerini içeren sezon basi gala etkinligini 2 yil üst üste organize etmekle ödüllendirdi. Yani 3 sezon boyunca UEFA ve Avrupa futbol ailesinin bir ayagi Istanbul’da olacak. TFF olarak, daha sonra ilan edilecek olan yeni organizasyonlari da alacagimizin müjdesini burada vermek istiyorum. Tüm bunlar UEFA’nin bizlere güveninin ve inancinin önemli bir göstergesidir. Ülkemiz ve milletimiz hak ettigi organizasyonlari almistir. Türk futbolunun Avrupa’daki degerini bir kez daha gösteren bu gelismeler bizleri çok mutlu etmistir. Basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu ve devletimizin tüm birimleri organizasyonlar için elinden gelen tüm destegini vermistir. Kendilerine sükranlarimizi sunuyoruz. UEFA Baskani Sayin Aleksander Ceferin ile Avrupa futbol ailesine, bu organizasyonlarin ülkemize gelmesindeki çalismalari için Sayin Servet Yardimci’ya ayrica tesekkür ediyorum” dedi.



SERVET YARDIMCI: "MUTLUYUZ, GURURLUYUZ"

TFF 1. BASKAN VEKILI VE UEFA YÖNETIM KURULU ÜYESI SERVET YARDIMCI ISE SU DEGERLENDIRMEYI YAPTI:

"Türkiye güçlü ve Avrupa futbolunda söz sahibi bir ülke. Bunu son kararlarla bir kez daha gördük. UEFA’daki arkadaslarim Türkiye’nin Sampiyonlar Ligi finali için ne kadar büyük emek verdigini ve çaba gösterdigini çok iyi biliyor. Sadece Sampiyonlar Ligi finalini degil UEFA’ya üye tüm ülke federasyonlari ve kulüpleri bir araya getiren prestiji çok yüksek organizasyonlar düzenleyecegiz. Daha önce Sampiyonlar Ligi finaline ev sahipligi yaptik. Unutulmaz bir finale daha imza atacagimiza inaniyorum. UEFA ayrica ilk defa Sampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi grup kuralarinin Türkiye’de yapilmasini kararlastirdi. Yilin en iyilerine verilen ödüllerin sahipleri Istanbul’da belli olacak. Tüm bu ev sahiplikleri bizler için bir ayricalik ve onur. Istanbul harika bir futbol sehri. Milyarlarca taraftarin ilgisini çeken bu yeni etkinliklerle de dünyanin bulusma noktasi olacak. UEFA’nin en çok güvendigi ve en önemli limanlarindan birisiyiz. Bunu bir kez daha gösterdik. Basta UEFA Baskani Sayin Aleksander Ceferin olmak üzere, yönetimdeki tüm dostlarima tesekkür ediyorum. Bu ev sahiplikleri ülkemize hayirli olsun.”

-IHA-

Kaynak: İHA