Çaykur Rizespor'dan Ogulcan Çaglayan Açiklamasi Açiklamasi

'Yargilamanin devam ettigi bu asamada konuya dair açiklama yapmanin dogru olmadigini düsünmekle birlikte, kulübümüzün menfaatleri dogrultusunda alinacak kararlari yakinen takip etmekteyiz '.

Çaykur Rizespor Kulübü, eski oyuncusu Ogulcan Çaglayan'la sözlesmesini haksiz olarak feshettigi gerekçesiyle yasanan anlasmazligin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kurullarinin kararlari sonrasi adli yargiya tasinmasiyla ilgili, konunun takipçisi olundugunu duyurdu.

Yasil-mavili kulüpten yapilan açiklamada, daha sonra Galatasaray'la sözlesme imzalayan Ogulcan Çaglayan için TFF Tahkim Kurulu tarafindan verilen 6 maç men cezasinin TFF Uyusmazlik Çözüm Kurulunda 3 maça indirilmesine karsin, 1 milyon 200 bin avro ve 506 bin 275 liralik tazminatlarin ise aynen onandigi hatirlatildi.

Konuyla ilgili Galatasaray Kulübü ve oyuncunun, Bölge Adliye Mahkemelerine yapilan itirazin reddi sonrasi Yargitay nezdinde temyize gittikleri aktarilirken, su ifadelere yer verildi:

"An itibariyla mevcut hukuki ihtilafin yargilamasi devam etmektedir. Konunun tarafi olarak yapilacak her açiklamanin hukuku ve TFF'yi etkilemeye yönelik davranislar olacaginin farkindayiz. Bu nedenle yargilamanin devam ettigi bu asamada konuya dair açiklama yapmanin dogru olmadigini düsünmekle birlikte, kulübümüzün menfaatleri dogrultusunda alinacak kararlari yakinen takip etmekteyiz."

Kaynak: AA