TUYUB Baskani Akdag'dan Yunanistan'a Kinama

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Dernegi (TUYUB) Baskani Önder Akdag, Yunanistan hükümetinin Galatasaray’a karsi tutumunu kinadi.

TUYUB Baskani Önder Akdag, Yunanistan hükümetinin Galatasaray’a karsi tutumunu kinadi. Akdag, "Halklar arasinda bu tür sorunlarin olmamasi gerektigini düsünüyorum. Miçotakis hükümetinin derhal bu anlayisi terk edip, dostluk iklimine dönmeleri gerektigi yönünde kendilerine bir sivil toplum örgütü olarak tavsiyede bulunuyoruz" dedi.

Yunanistan hükümetinin tavrinin kabul edilemez ve Galatasaray’a karsi yapilanlarin üzücü oldugunu, halklar arasinda herhangi bir problem olmadigini dile getiren Akdag, sunlari kaydetti:

"Yunan halkina kapilarimiz her zaman açik. Hiçbir zaman bizim ülkemizde Türk misafirperverliginin disinda olumsuz bir davranisla karsilasmayacaklarini taahhüt ediyoruz. Fakat ayni seyleri ayni sekilde komsumuz Yunanistan’dan da bekliyoruz. Galatasaray spor kulübü bir dostluk maçi için Yunanistan’a gitmisken, uluslararasi geçerliligi olan PCR testleri elindeyken keyfi birtakim uygulamalarla bu süreci sabote etmis olmalari bizleri ve spor camiasini üzmüstür. Spor siyasetin, bürokrasinin ve diplomasinin tamamen disinda olan bir alan, sporu bunlara alet ediyor olmak üzücü."

Kaynak: İHA