Trabzonspor-Bereket Sigorta Ümraniyespor Hazirlik Maçinin Ardindan

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci: 'Bu hazirlik maçlari lige girmeden evvel olumlu veya olumsuz gördügümüz seyler üzerinden neler yapabilecegimiz adina önemli' 'Sol bek, stoper, merkez orta saha, santrfor gibi durumlara kulübün yapisina göre oyuncu bakiyoruz'.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, transfer çalismalarinin devam ettigini, her bölgeye imkanlar dahilinde oyuncu baktiklarini söyledi.

Bordo-mavili takimin Bereket Sigorta Ümraniyespor'u 5-3 yendigi özel karsilasmanin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Avci, "Fiziksel yüklemelerin, çalismalarin ve siddetli antrenmanlarin oldugu süreci yasiyoruz. Maç planlamasinda bugün 45'er dakika planladik. Bunun üzerinden oynamaya devam ediyoruz. Bu hazirlik maçlari lige girmeden evvel olumlu veya olumsuz gördügümüz seyler üzerinden neler yapabilecegimiz adina önemli. Bugün olumlu seyler de var olumsuzluk da var. Trabzonspor, hazirlik maçi da olsa kazanmak ister." ifadelerini kullandi.

Eski yardimcisi Recep Uçar yönetimindeki Bereket Sigorta Ümraniyespor'un da sistemli ve önemli bir takim oldugunu aktaran Abdullah Avci, güzel bir maç oynadiklarini dile getirdi.

Yeni transferleri Gervinho, Buruno Peres ve Koita'nin performanslarini degerlendiren deneyimli teknik adam, "Zaten kendilerini kanitlamis oyuncular. Bu maçlarda özellikle planlarda neler yapabilecegimizi gösterecek oyuncular. Gervinho oynayarak gelen oyuncuydu. Koita’nin biraz maç eksigi var. Sakatlanmadan bunu süre süre tamamlamaya çalisiyoruz. Çünkü bu ligin önemli oyuncularindan. Kamp dönüsünde Ugurcan, Ömür ve Marek de takima katiliyor. Hem rekabet hem sayi hem kadro kalitesi bir tik daha artacak. Bir yandan da eksik yerlerimize transfer için çalisiyoruz." seklinde konustu.

Abdullah Avci, "Hangi bölgelere transfer düsünüyorsunuz?" sorusunu, "Özellikle rekabet ve kalite olusturmamiz gerekiyor. Lig, Avrupa kupalari ve Türkiye Kupasi ile 50-55 maç oynamayi hesapliyoruz. Sol bek, stoper, merkez orta saha, santrfor gibi durumlara kulübün yapisina göre oyuncu bakiyoruz. Rekabet, kalite, grup enerjisi, performans gibi unsurlar bizi yukarilarda yarisin içinde tutacaktir diye düsünüyorum." seklinde yanitladi.

Trabzonspor'un 19 Yas Alti Gelisim Ligi'nde sampiyon olan takimini kutlayan Avci, sözlerini söyle sürdürdü:

"O takimin 4 oyuncusu 6 buçuk aydir benim birlikte idman yapiyor. Simdi çok yogun süreç geçirdiler, sampiyon oldular, mutlular. Bunun keyfini dinlenerek çikarmalari gerekiyor. Ayin 30'u itibariyla kadro derinligine göre bizimle olup olmayacaklarini belirleyecegim. Kadro için çok aday oyuncu var. Gelismesi gereken oyuncular da olabilir. Geçen sene tanimadigim ama isim olarak bildigim, Turgut Hoca'dan bana sunulan 3 tane disarda oyuncu vardi. Maç performansi açisindan kamp sonrasinda degerlendirme toplantisi yapacagiz. Oyuncularin burada mi kalmasi, bir yerlerde mi oynamasi gerekiyor, 29'undan sonra karar verecegiz. Ligin en genç takimiydik. Ligin en fazla altyapisindan oyuncu oynatan takimiyiz. Bugün takimin yarisi yerli oyuncular. Kaynaktan gelen oyuncular var ama deneyimi bunun içine katmamiz gerekiyor. Yas ortalamasini biraz yukari çektik."

Abdullah Avci, henüz kampa katilmayan Ekuban'in durumu hakkinda, "Ekuban'in ilk Trabzon’daki süreçte dizinde problem vardi. Italya'daki doktora gösterecektik. Izin vermistik. Sonrasinda vergi ile ilgili bir problemi vardi. O da ayin 18'ine kadar benim tarafimdan izinli. O tarihten sonra bir sey olursa, konusuruz degerlendiririz." açiklamasinda bulundu.

Avci son olarak, "Dorukhan Toköz transfer gündeminizde mi?" sorusuna, "Ben sizden duydum. Bizde daha hiç gündeme gelmedi. Çok sevdigim bir oyuncu. Beraber de çalistik. Bendeyken ciddi sakatlik geçirdi. Su an ilk kez sizden duydum. Bir bakariz ama su an itibariyla öyle bir sey yok." diyerek sözlerini tamamladi.

???????

Kaynak: AA