Tatilcilerin Çileli Yolculugu Basladi

Marmara ile Trakya’dan Çanakkale ve Ege Bölgesi’ne gelen tatilciler, 4 kilometrelik feribot kuyrugu olusturdu. Sicak havada uzun araç kuyruklarinda bunalan vatandaslar, tatillerinin çile ile basladigini söyledi.



Çanakkale’de, 15 Temmuz Demokrasi Bayrami ile Kurban Bayrami’ni birlestiren tatilciler, uzun feribot kuyruklarinda beklemek zorunda kaldi. Otomobilleriyle Marmara ve Trakya Bölgesi’nden Ege ile Akdeniz’e Bölgesi’ne gitmek isteyen tatilciler, Çanakkale’nin Gelibolu, Eceabat ilçesi ve Kilitbahir köyünde uzun araç kuyruklari olusturdu. Kilitbahir köyünden, Çanakkale Bogazi ve Adalar hattinda feribotla tasimacilik yapan GESTAS A.S. feribotuyla Avrupa Yakasi’ndan Anadolu Yakasi’na geçmek isteyen vatandaslar, yaklasik 4 kilometrelik araç kuyrugu olusturdu. Kilitbahir köyündeki feribot kuyrugu, Çamburnu mevkiine kadar uzadi. Bunaltici sicak havanin etkisinden kurtulmak isteyen bazi vatandaslar, tatilin çile ile basladigini dile getirdi.

Istanbul’dan geldiklerini belirten vatandaslar, “Sicakta bu feribot kuyrugunu beklemek çok sikici. 3 saattir kuyruktayiz. Eceabat’ta sansimizi denedik. Orada da çok kuyruk vardi. Buranin biraz daha akici olabilecegini düsünerek buraya geldik ama ayni manzara ile karsilastik. Istanbul’dan buraya kadar yolculuk çok iyiydi. Ama burada bunaldik" dedi.

Çanakkale Bogazi ve Adalar hattinda deniz ulasimini saglayan GESTAS A.S.’ye ait feribotlar, saatsiz olarak çalismaya basladi.

Çanakkale-Eceabat hattinda 2, Çanakkale-Kilitbahir hattinda 4, Lapseki-Gelibolu hattinda ise 7 feribot doldur bosalt sistemiyle çalisiyor.

Kaynak: İHA