Manisa FK Lige Istanbulspor Deplasmaniyla Baslayacak

Manisa Futbol Kulübünün de mücadele edecegi TFF 1. Lig 2021-2022 sezonu fikstürü belli oldu. Ligin ilk haftasinda deplasmanda Istanbulspor ile karsi karsiya gelecek olan Manisa FK, son haftayi ise BAY geçecek.

2021-2022 sezonu TFF 1. Lig fikstür çekim töreni bugün TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde yapildi. Fikstür çekimine TFF Baskan Vekili Yilmaz Büyükaydin, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardas ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçin’in yani sira Manisa FK Baskan Vekili Engin Anli ile TFF 1. Lig kulüplerinin baskanlari ve temsilcileri katildi.



Ilk hafta Istanbulspor deplasmani, son hafta BAY

Fikstür çekiminin belirlenmesiyle Manisa Futbol Kulübü ilk hafta rakibi Istanbulspor oldu. Manisa FK, ilk hafta mücadelesinde Istanbulspor ile deplasmanda karsi karsiya gelecek. Ilk iç saha maçinda ise Manisa Futbol Kulübü, Denizlispor’u konuk edecek. Manisa FK ligin son haftasinda ise BAY olacak.

Sezon 13 Agustos’ta baslayacak

TFF 1. Lig, 13 Agustos 2021 tarihinde oynanacak maçlarla baslayacak. Ilk yari 27 Aralik 2021’de sona ererken, ikinci yari 7 Ocak 2022 tarihinde oynanacak maçlar ile baslayacak. 15 Mayis 2022 tarihinde sona erecek TFF 1. Lig’de 5, 17, 25 ve 33. hafta maçlari hafta içi oynanacak.

“Süper Lig’e yükselerek Manisa’mizi en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz”

Fikstür çekimi sonrasi yayinci kurulusa degerlendirmelerde bulunan Baskan Vekili Engin Anli, “Öncelikle tüm kulüplerimize hayirli bir sezon diliyorum. Tüm futbolcu arkadaslarimiz için sakatliksiz, kazasiz bir sezon olsun. Manisa Futbol Kulübü olarak 2. Lig’den namaglup sampiyon apoletiyle geliyoruz. Birkaç senedir TFF 1. Lig’in kapisindan dönüyorduk ama nihayet bu sezon buradayiz. Manisa sehri de buralari çok özledi. Yillardir böyle büyük arenalarda ne yazik ki olamadi. Manisa Futbol Kulübü ile birlikte Manisa bu sezon TFF 1. Lig’de temsil edilecek. Önümüzdeki sezonlarda da Süper Lig’e yükselmek istiyoruz. Güzel bir fikstür oldugunu düsünüyorum. Son haftayi BAY geçecegiz. Geçen sezon sampiyon oldugumuzda da son haftayi BAY geçmistik. Bu bir isaret olabilir. Insallah sonu güzel biter” dedi.



“Transferi de yüzde 80-90 tamamladik diyebiliriz”

Stat ve transferle ilgili sorulari da yanitlayan Baskan Vekili Engin Anli, “Biz aslinda maçlarimizi Manisa 19 Mayis Stadi’nda oynayacagiz. Ancak Manisa 19 Mayis Stadi’nin ciddi anlamda bir tadilattan geçmesi gerekiyor. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu bizlere destek olacagini belirtti.

Manisa 19 Mayis Stadi bakanligimiz tarafindan tadilattan geçecek. Bu süre zarfinda maçlarimizi Akhisar’da oynayacagiz. Gerekli görüsmeler yapilip mutabakatlar saglandi. Sezonu Akhisar’da açacagiz ama Manisa 19 Mayis Stadi tamamlandiginda da tekrar Manisa’ya, evimize dönecegiz. Bu sezon Manisa ile kucaklasma sezonu olacak bizim açimizdan. Transferi de yüzde 80-90 tamamladik diyebiliriz. Geçen sezondan kalan kadromuzu büyük oranda koruyoruz. Kadro istikrarina çok inandik, inanmaya da devam ediyoruz. Kadromuza Süper Lig patentli birkaç oyuncu arkadasimizi dahil ettik. Taraftarlarimiz da bizden yabanci oyuncu transferi bekliyor. Kisa bir süre sonra birkaç yabanci oyuncuyu da kadromuza dahil ettikten sonra takimimiz hazir hale gelecek ve sezona baslayacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA