Ingiliz Futbolcu Jadon Sancho, EURO 2020 Finali Sonrasi Maruz Kaldigi Irkçi Saldirilara Cevap Verdi Açiklamasi

'Üzgünüm ama bu irkçilik sorunu yeni bir sey degil. Toplum olarak daha iyisini yapmali ve bu insanlari hareketlerinden sorumlu tutmaliyiz. Nefret asla kazanamayacak'

2020 Avrupa Sampiyonasi (EURO 2020) finali sonrasi sosyal medyadan irkçi saldirilara maruz kalan Ingiliz futbolculardan Jadon Sancho, bu duruma karsi toplum olarak daha fazla tepki verilmesi gerektigini söyledi.

Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'a transferi gündemde olan Borussia Dortmundlu Sancho, Italya'ya penaltilarda kaybettikleri EURO 2020 finalinin ardindan sosyal medyada maruz kaldigi irkçi saldirilara, Instagram hesabindan cevap verdi.

Marcus Rashford ve Bukayo Saka'nin da benzer irkçi saldirilara maruz kaldigini hatirlatan Sancho, "Üzgünüm ama bu irkçilik sorunu yeni bir sey degil. Toplum olarak daha iyisini yapmali ve bu insanlari hareketlerinden sorumlu tutmaliyiz. Nefret asla kazanamayacak. Benzer istismarlara birçok genç maruz kaliyor. Dizlerimizin üstünden kalkmali ve rüyalarimizin pesinden kosmaliyiz." ifadelerini kullandi.

Maç sirasinda penalti kaçirdigi için büyük üzüntü duydugunu vurgulayan Sancho, takim arkadaslari, teknik ekip ve taraftarlardan özür dileyerek, "Penaltiyi kaçirdigimda, kariyerim boyunca kendimi en kötü hissettigim ani yasadim. Duygularimi tarif etmekte zorlaniyorum. Finaldeki yenilgi, uzun süre iz birakacak olmasina ragmen bu turnuvada takim performansi olarak birçok pozitif durum da yasandi." degerlendirmesinde bulundu.

Ingiltere Milli Takimi'nda forma giymekten gurur duydugunu vurgulayan 21 yasindaki oyuncu, bu turnuvadaki hatalarindan ders çikarmalari halinde çok daha basarili sonuçlar elde edebileceklerine inandigini belirtti.

Maçta Ingiltere'nin son üç penaltisini kaçiran Rashford, Sancho ve Saka hakkinda çok sayida sosyal medya kullanicisi tarafindan hakaret içerikli yorumlar paylasilmasinin ardindan UEFA, Ingiltere Futbol Federasyonu ve Ingiltere Basbakani Boris Johnson yasananlari kinamisti.

Kaynak: AA