Avrupa 23 Yas Alti Atletizm Sampiyonasi'nda 5 Madalya Kazanan Milli Sporcular, Yurda Döndü

Atletizm Milli Takim Antrenörü Cahit Yüksel: 'Bekledigimiz gibi geçti. Birkaç madalya daha gelebilirdi. 2 altin madalya almamiz sevindirici. Basarili bir turnuva olarak degerlendirebiliriz'

Estonya'nin baskenti Tallinn'de gerçeklestirilen Avrupa 23 Yas Alti Atletizm Sampiyonasi'nda 5 madalya kazanan milli sporcular, yurda döndü.

Tallinn'den kalkan Türk Hava Yollari'na ait uçakla Istanbul Havalimani'na gelen ay-yildizli kafileyi, Türkiye Atletizm Federasyonu yetkilileri karsiladi.

Atletizm Milli Takim Antrenörü Cahit Yüksel ile milli sporcular Tugba Danismaz ve Alperen Karahan, AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Sampiyonayi degerlendiren Cahit Yüksel, "Bekledigimiz gibi geçti. Birkaç madalya daha gelebilirdi. 2 altin madalya almamiz sevindirici. Kadinlarda ilk defa 3 adim atlamada birinci olmamiz bizi ayrica mutlu etti. Önceki yarismalara göre daha kaliteli geçti. Gelecek için ümit veren durumdayiz. Basarili bir turnuva olarak degerlendirebiliriz. Umarim Tokyo Olimpiyatlari'nda da bütün sartlar uygun olur. Gönlümüzden geçen, umudumuz olan madalyalarin gelmesini diliyorum. Insallah olimpiyatlarda madalya alabiliriz." ifadelerini kullandi.

Gülle atmada gümüs madalya elde eden Alperen Karahan, "Emeklerimizin karsiligini aldik. Emegi geçenlere tesekkür ederim. Madalya hedefliyordum, altin madalya bekliyorduk. Istedigimizin tam karsiligini alamasak da gümüs madalyayla tamamladim. Bir sonraki yarisa daha iyi olacak insallah. Daha siki ve disiplinli çalisacagiz." diye konustu.

Üç adim atlamada altin madalyanin sahibi olan Tugba Danismaz ise "Ülkemize böyle bir gurur ve sevinç yasattigimiz için çok mutluyum. Bu zafer Türk milletine armagan olsun." degerlendirmesinde bulundu.

Sampiyonada Tugba Danismaz ile Alperen Karahan'in yani sira Meryem Bekmez, Ersu Sasma ve Münevver Hanci madalya kazandi. Meryem Bekmez, 20 kilometre yürüyüste altin, Münevver Hanci cirit atmada gümüs ve Ersu Sasma ise sirikla atlamada bronz madalyanin sahibi oldu.

Kaynak: AA