Abdullah Avci Açiklamasi 'Sol Bek, Stoper, Orta Saha Ve Santrfor Bakiyoruz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, transferle ilgili “Sol bek, stoper, merkez orta saha, santrfor gibi durumlara da kulübün yapisina göre bakiyoruz” dedi.

Yeni sezon hazirliklarini Istanbul’da sürdüren Trabzonspor, hazirlik maçinda karsi karsiya geldigi Ümraniyespor’u 5-3’lük skorla maglup etti. Müsabakanin ardindan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Ikinci asama kamp dönemini Ümraniyespor müsabakasiyla tamamladiklarinin altini çizen Avci, “Fiziksel yüklemelerin ve çalismalarin oldugu siddetli antrenmanlarin oldugu süreci yasiyoruz. Özellikle süre olarak da maç planlamasinda bugün 45’er dakika planladik. Bunun üzerinden oynamaya devam ediyoruz. Oyun olarak degerlendirecek olursak, bu hazirlik maçlarini lige girmeden evvel olumlu olumsuz gördügümüz seyler üzerinden neler yapabilecegimiz adina önemli. Bugün olumlu seyler de var olumsuzluk da var. Onun için bu maçlari yapiyoruz. Bunlar üzerinden bunlarla ilgili nasil çalismalar yapabiliriz bunlarin çalismalarini yapacagiz. Trabzonspor, hazirlik maçi da olsa U19 takimi da olsa kazanmak isteyecektir. Bunu açmisken U19 takimini, teknik heyeti, altyapiyi tebrik edelim. Umarim hem yukariya hem Türk futboluna hem bireysel hem bölgesel ve bulunduklari yerden yukari nasil gelirler bunun çalismalarini yapariz” seklinde konustu.



“Güzel bir maç oldugunu düsünüyorum”

Abdullah Avci, hazirlik maçinda karsilastiklari Ümraniyespor’u tebrik ederek, “Ümraniyespor takimini tebrik ederim. Recep Hoca ile 19 sene çalistik. Çok degerli bir hoca. Ayni zamanda da saha orghanizasyonu yapiyorlar. Bir planlari var onlara da basarilar diliyorum. Bizim adimiza da onlarin adina da güzel bir maç oldugunu düsünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Gervinho hazir geldi, Koita’nin maç eksigi var”

Ümraniyespor müsabakasinda birer gol ile katki saglayan yeni transferler Koita ve Gervinho’yu degerlendiren Avci, “Zaten kendilerini kanitlamis oyuncular. Bu maçlarda özellikle planlarda neler yapabilecegimizi gösterecek oyuncular. Gervinho oynayarak gelen oyuncuydu. Koita’nin biraz maç eksigi var. Sakatlanmadan bunu süre süre tamamlamaya çalisiyoruz. Çünkü bu ligin önemli oyuncularindan. Kamp dönüsünde Ugurcan, Ömür ve Marek de kampa katiliyor. Hem rekabet hem sayisal hem kadro kalitesi bir tik daha artacak. Bir yandan da eksik yerlerimizi transfer çalismalarimizla hem çalisarak hem de onlarla zaman geçirerek çalismalarimiza devam ediyoruz” açiklamasini yapti.

“U19’dan 4 oyuncu 6 buçuk aydir benle idman yapiyor”

Deneyimli çalistirici, U19 Gelisim Süper Ligi’nde sampiyon olan Trabzonspor U19 takimina da deginerek, “U19 takiminin 4 oyuncusu 6 buçuk aydir benle birlikte idman yapiyor. Simdi çok yogun süreç geçirdiler sampiyon oldular mutlular bunun keyfini dinlenerek çikarmalari gerekiyor. Ayin 30’u itibariyle kadro derinligine göre onu belirleyecegim. Hem çok aday oyuncular var belki çok gelismesi gereken oyuncular da olabilir. Geçen sene tanimadigim ama isim olarak bildigim, Turgut hocadan bana sunulan 3 tane disarda oyuncu vardi. Digerlerinin 3 tanesi antrenman verimliligi açisindan iyi gidiyor. Maç performansi açisindan kamp sonrasinda degerlendirme toplantisi yapacagiz. Oyuncularin burada mi kalmasi bir yerlerde mi oynamasi gerekiyor 29’undan sonra bakacagiz” diye konustu.



“Sol bek, stoper, orta saha ve santrfor bakiyoruz”

Sol bek, stoper, merkez orta saha ve santrfor mevkiilerine transfer yapacaklarini vurgulayan Avci, “Ligin en genç takimiydik. Ligin altyapisindan en fazla oyuncu oynatan takimiyiz. Bugün takimin yarisinda yerli oyuncular var. Kaynaktan gelen oyuncular var ama deneyimi bunun içine katmamiz gerekiyor. Yas ortalamasini biraz yukari çektik. Özellikle mevkisel rekabette ve kalitede olmasi gereken durumlar olusturmamiz gerekiyor. Avrupa kupalari, Türkiye Kupasi ve ligimizde 50-55 maç hesapliyoruz. Sol bek, stoper, merkez orta saha, santrfor gibi durumlara da kulübün yapisina göre bakiyoruz. Rekabet kalite, grup enerjisi ve performans bizi yukarilarda yarisin içinde tutacaktir diye düsünüyorum” degerlendirmesini yapti.

“Ekuban 18’ine kadar izinli”

Abdullah Avci, Caleb Ekuban’in durumu ile ilgili yöneltilen soruya ise su yaniti verdi:

“Ekuban’in Trabzon’daki ilk süreçte dizinde problem vardi. Italya’daki doktora gösterecekti. Izin vermistik sonrasinda vergi ile ilgili bir problemi vardi. O da özel 18’ine kadar benim tarafimdan izinli. 18’inden sonra bir sey olursa onu konusuruz degerlendiririz.”

“Dorukhan ile ilgili bir sey yok”

Abdullah Avci, ismi Trabzonspor ile anildigi iddia edilen Dorukhan Toköz’ün sorulmasi üzerine, “Ben sizden duydum. Bizde daha hiç gündeme gelmedi. Çok sevdigim oyuncu beraber de çalistik. Bendeyken ciddi sakatlik geçirdi. Su an ilk kez sizden duydum. Hatirlattin bir bakariz ama su an itibariyle öyle bir sey yok” yanitini verdi.

Kaynak: İHA