Yunanistan'da PCR Testleri Kabul Edilmeyen Ve Kaba Davranislara Maruz Kalan Galatasaray, Yurda Döndü

Teknik direktör Fatih Terim: 'Bu Galatasaray'a yapilmadi. Nereye yapildigi çok açik. Son yillarin hassas dengesi içinde bu hos bir davranis sekli degil. Hiç hos degil. Bunlara boyun egecek insanlar degiliz. Yapilmasi gerekeni yaptik' 'Pasaportlarimizi istediler. Deport (Sinir disi) edeceklerini söylediler. Biz de vermeyecegimizi söyledik' Sarikirmizili futbolcu Arda Turan: 'Yunanistan'da her türlü önlemi almamiza ragmen maalesef insan haklarina aykiri davranislarla karsilastik. Otobüsten geri çagrildik. Her türlü yardimci olmaya çalistik ama tavirlari saygisizcaydi'

Olympiakos ile oynayacagi hazirlik maçi için Yunanistan'a giden ancak yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesine ve sergiledikleri kaba davranislara tepki gösteren Galatasaray, yurda döndü.

Türk Hava Yollarina ait özel uçakla Istanbul Havalimani'na gelen sari-kirmizili kafilede teknik direktör Fatih Terim ile deneyimli futbolcu Arda Turan, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Galatasaray'in uluslararasi kurallari çok iyi bilen bir kulüp oldugunu belirten Fatih Terim, "24 saat önce hepimiz test olduk. Hepimiz oraya elimizdeki tüm testlerimizin belgeleriyle gittik. Indigimizde hizli bir testin olacagini söylediler. Iki ülke arasinda yapilan anlasmaya göre 2 taraf da yapilan test sonuçlarini kabul ediyor ancak bizden hizli bir test istediler. 'Son 2 gündür bunu uygulamaya basladik.' dediler. Itiraz etmedik. Ben de denk geldim, test yaptirdim. Bir kismimiz disari çikti. Bazi memurlar 'Hayir olmaz, herkesin çagirin test olacak.' dediler. Çagirdilar ve geri geldiler. Bundan sonra yapilacak tek sey vardi, o da geri dönmek. Çünkü dostluk maçlari dostlarladir. Bu dostça bir davranis degil. 'O zaman dönüyoruz.' dedik." ifadelerini kullandi.

Basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ve diger yetkililere destekleri için tesekkür eden Fatih Terim, sözlerini söyle sürdürdü:

"Insan kendisini güçlü hissediyor. Nasil döneriz diye düsünürken bu kez 1-2 saat geçti, Oyuncular hem sikildilar hem de açlar. Herhangi bir servis de olmadi. Lounge bölümüne gitmemize müsaade etmediler. Pasaportlarimizi istediler. Deport (Sinir disi) edeceklerini söylediler. Biz de vermeyecegimizi söyledik. Bu arada 4 saat geçti. Kaptanlarimiz ve hosteslerimiz hazir vaziyette bekledi ve uçaga izin vermediler. Orada kaldik mecburen. Sonra su verdiler. Olympiakos Kulübünden arkadaslarimiz bir hayli çirpindilar ancak olmadi. Kulüple bir alakasi yok. Her türlü kulüpten buraya gelenleri havaalanindan nasil aldigimiz asikar. Hakikaten biz baska türlü davraniyoruz. Bu Galatasaray'a yapilmadi. Nereye yapildigi çok açik. Son yillarin hassas dengesi içinde bu hos bir davranis sekli degil. Hiç hos degil. Bunlara boyun egecek insanlar degiliz. Yapilmasi gerekeni yaptik."

Ilk kez böyle bir olayla karsilastigini vurgulayan Fatih Terim, "Hangi Türk'e sorsaniz, çogu zaman bazi sikintilar yasamistir. Hayat tecrübelerle dolu. Bugün de buna rastladik. Biz geregi neyse onu yaptik. Yarin da olsa onu yapariz. Herkes yaptigi ayibi biliyor. Bu ayip bir sey. Istanbul'da bir hazirlik maçi almak için ugrasiyoruz. Oynayamazsak da normal antrenmanlarimizla hazirlaniriz. O maçi burada telafi ederiz. Bir sorun yok. Türk'ün misafirperverligi kimsede yok. Kimse bize böyle bir tavirla davranamaz." açiklamasinda bulundu.

- Arda: "Insan haklarina aykiri davranislarla karsilastik"

Yunan yetkililerin davranislarinin kabul edilemez oldugunu belirten Arda Turan ise sunlari kaydetti:

"Yunanistan'da her türlü önlemi almamiza ragmen maalesef insan haklarina aykiri davranislarla karsilastik. Otobüsten geri çagrildik. Her türlü yardimci olmaya çalistik ama tavirlari saygisizcaydi. Yine de yardimci olmaya çalisti hocamiz. Sonuç olarak dostluk maçinin dostça olmasi gerekirdi ama bu tavirla karsilasmadik. Üzücü. Hos bir gün degildi. Üzüntü duyduk. Bizim yanimizda olan Cumhurbaskani'miza ve bakanlarimiza tesekkür ediyoruz. Biz böyle olaylari büyütme taraftari degiliz. Baristan ve iyilikten yanayiz. Hem çok yorulduk hem de çok üzüldük. Sabirlari için bütün kafileye tesekkür ediyorum. Türkiye olarak geleni en güzel sekilde agirlayacagiz."

Kaynak: AA