Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Özügergin, Yunanistan'in Galatasaray Kafilesine Yönelik Tutumunu Kinadi Açiklamasi

'Bir dostluk maçi beklerken böyle bir ortamla karsilasmak üzücü. Bu muamele, ne komsuluk iliskisine, ne de sportmenlige yakisiyor' 'Rastgele bazi kisilere Kovid19 hizli tani testi uygulanmasina kafileden kimsenin itirazi olmadi. Herkese uygulamak istediklerinde olayin sekli degisti' '(Galatasaray kafilesi) Kendilerine yapilan muamelenin çirkinligi karsisinda vakur duruslarini elden birakmadi. Bir yere varilamayacaginin anlasildigi noktada Hoca (Fatih Terim), takima 'dönüyoruz' dedi'

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Yunanistan'in Olympiakos futbol takimi ile hazirlik maçi yapmak üzere Atina'ya gelen Galatasaray futbol takimina yönelik muameleye iliskin, "Bir dostluk maçi beklerken böyle bir ortamla karsilasmak üzücü. Bu muamele, ne komsuluk iliskisine, ne de sportmenlige yakisiyor." dedi.

Özügergin, Galatasaray kafilesine Yunan makamlarinin uyguladigi test dayatmasina iliskin, AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Yunan makamlarinin, özellikle Türk takimina yönelik bir tutum içerisinde olmadiklari yönünde çok sik beyanlarda bulunduklarinin altini çizen Özügergin, "Ancak bu ne kadar inandirici, pek emin degilim." seklinde konustu.

Özügergin, bu konudaki kurallarin açik ve net olduguna isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Kafile geliyor. Diyorlar ki, 'Bakin bizde kural böyle. Rastgele hizli test yapacagiz.' Hatta bir tanesi de Hocaya (Fatih Terim) denk geliyor. O da itiraz etmiyor. O ana kadar hiçbir sorun yok. Rastgele testi üç bes kisiden birine tatbik ediyorlar. Bir noktadan sonra (Yunan yetkililer) diyor ki 'Yok böyle olmaz, hepinize yapacagiz.' Test kontrolünün yapildigi noktadan geçip otobüse binenler dahi geri çagirildi. Giris yapanlardan bazilarinin girisini de iptal ettiler. Hoca da diyor ki 'Rastgele yapacaginizi söylediniz, simdi de herkese yapacagiz diyorsunuz.'"

Bunun üzerine Yunan makamlarinin uygulamanin bu yönde oldugu seklinde cevap verdigini aktaran Özügergin, "Hoca bunun üzerine geri döneceklerini söylüyor. Gerek Disisleri Bakanligi, gerekse devlet büyüklerimize durum aktarildi ve talimatlari alindi. Ankara'dan gelen direktifler de kafilemizle paylasildi." dedi.

- "Sabirli ve vakur bir durus sergilediler"

Özügergin, "Gerek Hoca, gerek teknik elemanlar, gerek idareciler, gerekse sporcular, hepsi son derece sabirli ve vakur bir durus sergilediler. Kendilerine yapilan muamelenin çirkinligi karsisinda düzgün duruslarini elden birakmadilar. Bir yere varilamayacaginin anlasildigi noktada Hoca, takima 'dönüyoruz' dedi." ifadelerini kullandi.

Durumdan duydugu üzüntüyü dile getiren Özügergin, söyle devam etti:

"Bir dostluk maçi beklerken böyle bir ortamla karsilasmak üzücü. Bu muamele, ne komsuluga ne sportmenlige uyuyor. Rastgele bazi kafile üyelerine test uygulanmasina kafileden kimsenin itirazi olmadi. Herkese uygulamak istediklerinde olayin sekli degisti. Bunu bastan söylemediler."

Olympiakos ile oynayacagi hazirlik maçi için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takimi, Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranislara tepki olarak Atina'dan geri dönme karari almisti.

Kaynak: AA