Spor Akademisine Rekor Basvuru Yapildi

Düzce Belediyesi ile Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün ortaklasa düzenledigi ‘Spor Akademisi Yaz Okullari’nin açilisi yapildi. Açilis renkli görüntülere sahne oldu.

Düzce Belediyesi ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün ortaklasa düzenledigi Spor Akademisi Yaz Okullarinin açilis töreni 18 Temmuz Stadyumunda gerçeklesti. 7-18 yas arasi toplam 5 bin çocugun 25 bransa basvuru yaptigi Spor Akademisinin açilisina Vali Cevdet Atay, Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Düzce TSO Baskani Tuncay Sahin, Düzce Kent Konseyi Baskani Arb. Av. Ali Dilber, Prof. Dr. Mehmed Özkan, Gençlik ve Spor Il Müdürü Isa Yazici, belediye meclis üyeleri, aileler katildi.

Spor Akademisinin açilis töreninde ilk olarak söz alan Gençlik ve Spor Il Müdürü Isa Yazici, Düzce tarihinde ilk defa rekor basvuru saglandigini ifade etti.

Yazici, “Esi benzeri görülmeyen basvurunun yapilmasini saglayan Belediye Baskanimiz Dr. Faruk Özlü’ye sükranlarimi sunuyorum” dedi.



“Düzce’nin iki spor kampüsü olacak”

Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin spor sehri olmasi için kollari sivadiklarini kaydederek, Siralik bölgesini ilin spor merkezi haline getireceklerini belirtti.

Düzce Belediyesi olarak bir ilki gerçeklestirdiklerini ve yaz spor okullarina ulasim ve malzeme destegi verdiklerini kaydeden Özlü, “Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz ile birlikte çalisiyoruz. 25 bransta 55 ögretmen görev alacak ve biz de bunu destekliyoruz. Spor Sehri Düzce olma yolunda önemli bir adimi daha gerçeklestiriyoruz. Düzce’nin önümüzdeki yillarini planliyoruz. Düzce’nin biri güneyde biri kuzeyde olmak üzere iki spor kampüsü olacak. Güneyde stadyumu, yedek stadi, yüzme havuzunun oldugu Siralik Spor Kampüsü. Ikincisi ise Düzce’nin kuzeyinde baglanti yolu üzerinde tenis kortlari ve yüzme havuzu olacak” diye konustu.

“Spor Akademisinde gençlerimize egitim verecegiz, amatör spor kulüplerine de destek veriyoruz” diyen Baskan Özlü, açilisa katilan davetlilere tesekkür ederek sporculara basarilar diledi.

Vali Cevdet Atay da Düzce’de sporun gelistirilmesi, çocuklarin kötü aliskanliklardan uzaklasmasi ve saglikli nesillerin yetistirilmesi için spor akademisinin önemine dikkat çekti.

Spor gösterileri törene renk katti

Konusmalarinin ardindan Gençlik ve Spor Müdürlügü karate, jimnastik, taekwondo, güres bransi sporculari gösteri yaparken halk oyunlari ekibi Kafkas oyunu ile törene renk katti. Gösterilerin ardindan toplu fotograf çekimi gerçeklestirildi.

Programda Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü sporculara çanta hediye etti.

Törenin son bölümünde Düzce Belediyesi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ekipleri çocuklara limonata, patlamis misir ve pamuk seker ikraminda bulundu.

25 brans 55 antrenör 5 bin sporcu

Sporculara, Yaz Spor Okullarinda, 55 antrenör esliginde Atletizm, Badminton, Basketbol, Bilardo, Jimnastik, Futbol, Güres, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kick boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Tenis, Voleybol, Yüzme, Taekwondo, Wushu, Oryantiring ve Bedensel Engelliler (Halter ve Okçuluk) olmak üzere toplam 25 bransta egitim verilecek.

Kaynak: İHA