Kanada, 1984'Den Bu Yana En Büyük Olimpiyat Takimini Tokyo'ya Gönderiyor

Kanada, Covid-19 salginina ragmen 1984 Los Angeles Yaz Oyunlarindan bu yana 371 sporcudan olusan ülkenin en büyük olimpiyat takimini Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari’na gönderiyor.

Korona virüs salgini nedeniyle 2021 yilina ertelenen ve 23 Temmuz’da baslayacak olan Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari’na günler kaldi. Kanada, 1984 Los Angeles Yaz Oyunlarindan bu yana 371 sporcudan olusan ülkenin en büyük olimpiyat takimini Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari’na gönderecegini açikladi.

Kanada Olimpiyat Komitesi (COC) tarafindan yapilan açiklamada, Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari’na katilacak takimin 225’inin kadin, 146’sinin ise erkek sporcu oldugunu aktarilirken, sporculara 131 antrenörün eslik edecegi ifade edildi. Olimpiyatlara katilacak sporcularin en genç üyesi 14 yasindaki yüzücü Summer McIntosh olurken, en yasli üyesi ise 56 yasindaki binici Mario Deslauriers oldu. Bu yilki takimda, 226’si yeni olmak üzere 40’i olimpiyat madalyali sporcu bulunuyor.

COC Bas Spor Sorumlusu Eric Myles yaptigi açiklamada, "35 yili askin bir süredir Yaz Olimpiyatlari’nda en büyük Kanada takimina sahip olmamiz, Kanadali sporcularin ve spor camiasinin odaklanmasi ve dayanikliligi hakkinda çok sey söylüyor" dedi.

Kanada, 22 madalya kazandigi 1996 Atlanta Olimpiyatlari’ndan bu yana en büyük basarisini Rio Olimpiyatlari’nda 4 altin, 3 gümüs ve 15 bronz olmak üzere toplam 22 madalya kazanarak göstermisti.

Kaynak: İHA