Ingiliz Halki, Marcus Rashford'a Destek Vermek Için Toplandi

Ingiltere'de yüzlerce vatandas, Italya'nin penaltilarla kazandigi 2020 Avrupa Sampiyonasi (EURO 2020) finali sonrasinda sosyal medyadan irkçi saldirilara maruz kalan Ingiliz futbolcu Marcus Rashford'a destek vermek için toplandi.

Ingiltere'nin Manchester kentindeki Withington bölgesinde, final maçi sonrasi Rashford'un resminin tahrip edildigi duvar önünde toplanan yaklasik 700 kisilik topluluk, irkçiliga karsi Ingiliz futbolcuya destek verdi.

Resmi yapan Manchesterli sanatçi Akse, duvarda tahrip edilen bölgeleri yeniden onarirken, futbolcuya destek mesajlari içeren mektuplar ve Ingiltere bayraklari da duvara asildi.

Manchester United'da forma giyen Rashford ise eyleme katilanlara ve kendisine destek verenlere Twitter hesabindan tesekkür mesaji yolladi.

Italya, normal süresi ve uzatmalari 1-1 tamamlanan final maçinda Ingiltere'ye penaltilarda 3-2 üstünlük saglayarak sampiyon olmustu. Ingiltere'nin son üç penaltisini kaçiran Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka hakkinda çok sayida sosyal medya kullanicisi tarafindan hakaret içerikli yorumlar paylasilmisti.

UEFA, Ingiltere Futbol Federasyonu, Büyük Britanyali Formula 1 sürücüsü Lewis Hamilton, Norveçli futbolcu Erling Haaland, Ingiltere Milli Takimi'nin santrforu Harry Kane, Fransiz futbolcu Paul Pogba, Barcelona Kulübü, Japon tenisçi Naomi Osaka gibi birçok ünlü isim ve organizasyon, yasananlari kinayarak Rashford'a destek mesaji yollamisti.

Kaynak: AA