Ingiliz Futbolcu Marcus Rashford, EURO 2020 Finali Sonrasi Maruz Kaldigi Irkçi Saldirilara Cevap Verdi Açiklamasi

'Maçtaki performansim sonrasi bütün gün devam eden elestirilerle sorunum yok. Penalti vurusum yeterince iyi degildi, daha iyisini yapabilirdim, kabul ediyorum. Ama kökenim ve kimligim nedeniyle asla özür dilemeyecegim'

Italya'nin Ingiltere'yi penaltilar sonunda eleyerek kupaya uzandigi 2020 Avrupa Sampiyonasi (EURO 2020) finali sonrasinda sosyal medyadan irkçi saldirilara maruz kalan Ingiliz futbolcu Marcus Rashford, kimligi nedeniyle asla özür dilemeyecegini söyledi.

Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da forma giyen Rashford, normal süresi ve uzatmalari 1-1 sona ermesinin ardindan penaltilar sonucu 3-2 maglup olduklari final maçinin ardindan sosyal medyada maruz kaldigi irkçi saldirilara, Twitter hesabindan cevap verdi.

Maç sirasinda penaltiyi kaçirdigi için büyük üzüntü duydugunu vurgulayan Rasford, "Bütün takim arkadaslarimi yüzüstü birakmis gibi hissettim. Bunun için çok üzgünüm. Maçtaki performansim sonrasi bütün gün devam eden elestirilerle sorunum yok. Penalti vurusum yeterince iyi degildi, daha iyisini yapabilirdim, kabul ediyorum. Ama kökenim ve kimligim nedeniyle asla özür dilemeyecegim." ifadesini kullandi.

Ingiltere Milli Takimi'nin formasini giymekten gurur duydugunu belirten 23 yasindaki futbolcu, "Bu formayi giydigim için, beni destekleyen ailemin yani sira on binlerce Ingiliz taraftarin da mutluluk duydugunu biliyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Ingiltere'nin Manchester kentinde Ingiliz futbolcunun fotografinin yer aldigi bir duvara, Ingiliz taraftarlarca fiziksel saldirida bulunuldu. Ingiliz emniyeti, olay hakkinda sorusturma açtigini duyurdu.

Maçta Ingiltere'nin son üç penaltisini kaçiran Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka hakkinda çok sayida sosyal medya kullanicisi tarafindan hakaret içerikli yorumlar paylasilmasinin ardindan UEFA ve Ingiltere Futbol Federasyonu, yasananlari kinamisti.

Kaynak: AA