Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Sanver'den Yunanistan'da Yasanan Olayla Ilgili Açiklama Açiklamasi

'Bundan böyle Yunanistan ile kuracagimiz sportif iliskilerin degerlendirmesini Disisleri Bakanligi'miz ile istisareyle yapacagiz'.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, sari-kirmizili futbol takiminin dün Atina'da yasadigi olaylar üzerine bundan sonra Yunanistan ile kuracaklari iliskilerde Disisleri Bakanligi ile istisare edeceklerini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen yönetim kurulu toplantisinin ardindan kulüp televizyonuna açiklamalarda bulunan Sanver, "Bu sadece bize degil tüm Türkiye'ye yöneltilen bir hareket oldugundan, bundan böyle Yunanistan ile kuracagimiz sportif iliskilerin degerlendirmesini Disisleri Bakanligi'miz ile istisareyle yapacagiz. Türkiye'ye gelecek, misafirimiz olacak Yunan sporculari su ana kadar oldugu gibi en iyi sekilde agirlamaya devam edecegiz. Konuyu uluslararasi platformlarda spor hukuku ve genel hukuk açisindan da takip haklarimizi mahfuz birakiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaba ve haksiz muameleye maruz kaldiklarini söyleyen Sanver, sunlari kaydetti:

"Bize çikartilan zorlugun bir rasyonel tarafi yoktu. Yapici bir sekilde mukabele etmeye çalistik ama netice itibariyla bize orada istenmedigimizin mesaji verildigini anladik. Bunu anlar anlamaz da elbette istenmedigimiz yerde durmadik ve hemen geri döndük. Yasanan bu talihsiz gelismeye dair ifade edecegimiz ilk duygu, büyük bir saskinliktir. Yunan halkina duydugumuz bütün saygiyla, taraftar sayisi Yunanistan'in toplam nüfusunun birkaç kati olan bir spor kulübüyüz. Ayrica uzattigimiz dostluk eli sadece kulübümüzün degil ayni zamanda Türkiye'nindir. Toplumsal ve siyasi önemini açiklamaya gerek duymuyoruz. Bu dostluk elinin böyle basit, ilkel, akil disi bir yaklasim ile geri çevrilmesine sasirmamak imkansiz. Bunun dar bakisli bazi bürokratlarin veya siyasetçilerin kisisel tasarrufu olduguna ve Yunanistan hükümetinin geregini yapacagina inaniyoruz. Aksi durumda bu dar bakisin Yunanistan hükümetinden kaynaklandigini düsünürüz ki, hem Yunan halki adina üzülür hem de Türk-Yunan iliskilerinin geleceginden endise ederiz."

"Benzer bir durum Olympiakos'un Türkiye ziyaretinde gerçeklesmis olsaydi, yapanin kendi ülkemiz olduguna bakmadan tepki verirdik." diyen Sanver, "Çünkü biz fikir ve vicdan özgürlügünü deger olarak benimsemis bir spor kulübüyüz. Bizim için yanlis, kim yaparsa yapsin yanlistir. Yanlisi bizimkilerin yapmis olmasi, onu dogru kilmaz. Umarim dostluk maçi yapmak üzere degerler ortakligimiz olan bir kulübü seçmisizdir. Dün Olympiakos'un vermeye çalistigi destek için sükranlarimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Sanver, "Bizi bu süreçte çok açik ve asikar bir sekilde destekleyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan'a, Disisleri Bakani Sayin Mevlüt Çavusoglu'na, Gençlik ve Spor Bakani Sayin Mehmet Muharrem Kasapoglu'na, Atina Büyükelçisi Sayin Burak Özügergin'e, ana muhalefet partisi lideri Sayin Kemal Kiliçdaroglu'na, tüm bu muhterem isimler vesilesiyle devlet erkanina, kamuoyu önderlerine ve tabii ki hep yanimizda olan taraftarlarimiza, taraftarimiz olmasa da bize destek veren spor kamuoyuna, sportif ayrismalar ve siyasi ayrismalarin ötesinde aziz milletimize kalbi sükranlarimizi sunuyoruz." diye konustu.

Sanver ayrica, transfer konusunda taraftarlarina müsterih olmalari çagrisinda bulundu.

Kaynak: AA