Firat Arslan, Göppingen'de Ring Çikiyor

Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya sampiyonu Firat Arslan, Göppingen’de ringe çikmaya hazirlanirken, genç boksörlere de destek oluyor.

Su anda Almanya siralamasinda listenin bir numarasi olan Firat Arslan, WBA federasyonunun dünya siralamasinda bes numara olarak yer aliyor. Basarili boksör, 24 Temmuz tarihinde Almanya’nin Göppingen kentinde bir gala düzenlemeye hazirlandigini belirterek, "Maalesef pandemi dolayisiyla seyircili salonlarda maçlara izin verilmiyor. Bu nedenle Göppingen kentinde bulunan fitness ve boks okulumda ikinci kez boks galasi gerçeklestirecegiz. WBA Kitalararasi sampiyonlugu için ringe çikacagim. Bu ayni zamanda dünya sampiyonlugu eleme maçi niteligi de tasiyacak. Bundan önceki boks galamizi da birlikte düzenledigimiz basarili menajerlerimizden Deniz Gemici ile birlikte düzenleyecegiz. Kendisi son derece disiplinli ve basarili bir promotör oldugu için çalismaktan büyük haz duyuyorum. Galamizda yetenekli boksörlerimizden Hüseyin Cinkara da WBA Uluslararasi sampiyonluk maçina çikacak. Almanya birinci liginde maçlara çikmis olan Hüseyin’in ayni zamanda menajerligini de yapiyorum. Dünyanin zirvesine hizli adimlarla tirmanan Hüseyin’i benden sonra dünya sampiyonlugunu kazanacak boksörümüz olarak gördügüm için destekliyorum. Bugüne kadar hiç yenilgi yüzü görmeyen Hüseyin, 15 maçin 12’sini nakavtla olmak üzere kazanmis olan yetenekli bir gencimiz" seklinde konustu.



Vedat Alyaz: "Bir gecede iki altin kemer olacak"

Firat Arslan’in basin danismani profesyonel dövüs sporlari yazari Vedat Alyaz, iki altin kemerin ayni gece ortaya konacagini vurgulayarak, "Firat Arslan, dünya boks tarihinde bir ilke imza atarak, 50 yasinda dünya listelerinde ilk bese girin ilk ve tek boksör olarak tarihe geçti. Ayrica bundan sonra çikacagi dünya sampiyonluk maçini kazanmasi durumunda dünyanin gelmis geçmis en yasli dünya sampiyonu olarak kirilmasi zor bir rekora daha imza atacaktir. Galamizda toplamda dokuz maç gerçeklesecek. Bunlar arasinda basarili boksörlerimizden Yavuz Ertürk ve agir siklet boksörlerimizden Ali kiydin, Erdinç Delibaltaoglu ile Muhammed Bektas da eldiven giyecekler" dedi.

Kaynak: İHA