Fatih Terim Açiklamasi 'Bu Yapilanlari Kabul Etmedik, Etmeyiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Yunanistan’a yasananlarla ilgili açiklamalarda bulundu. Yapilan muameleyi kabul etmediklerini söyleyen Terim, “Bizim pasaportlarimizi istediler. Sebebini sordugumuzda deport edeceklerini söylediler. Ancak biz buna müsaade etmedik” ifadelerini kullandi.

Olympiakos ile dostluk maçi oynamak için Yunanistan’a hareket eden Galatasaray, Atina’da test skandaliyla karsilasti. Yunan yetkililer, geçerli olan PCR testlerini kabul etmeyerek, önce kafilede aralarinda Teknik Direktör Fatih Terim’in de bulundugu bazi isimlere hizli test yapmak istedi. Bunun kabul edilmesine ragmen, bu kez bütün kafileye test yapilmak istendi ve sari-kirmizililar, yasanan bu art niyetli yaklasimi kabul etmeyerek ülkeye geri döndü. Gece yarisi Istanbul’a inen Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim havaalaninda açiklamalarda bulundu. Galatasaray’in uluslararasi kurallari çok iyi bildigini söyleyerek sözlerine baslayan Fatih Terim, “Dünyadaki tüm maçlarda bu tecrübeyi en fazla edinen kulüplerin basindadir. 24 saat önce hepimiz test olduk. Ve oraya hepimiz elimizde hem PCR hem de tüm testlerin belgeleriyle beraber gittik. Indigimizde hizli bir testin olacagini söylediler. 2 ülke arasinda yapilan anlasmaya göre, iki taraf da PCR test sonuçlarini kabul ediyor. Ama bizden hizli test istediler. Nedenini sorduysak da, son 2 gündür bunu uyguladiklarini söylediler. Biz de itiraz etmedik. Bunu herkes için degil, rast gele olacagini söylediler. Hatta ben de bu rastgele isimler içinde vardim. Elimizdeki PCR testlerinin de fotografini çektiler. Bazi isimler için de ihtiyaç yok dediler. Bu isimler de pasaporttan geçtiler. Bazi memurlar ‘Hayir olmaz’ dediler. Selçuk hoca, Necati hoca, masörler, malzemeciler ülkeye giris damgalariyla disari çiktilar. Böyle olunca biz de çikanlar oldugunu söyledik. Bunun yani sira hiç teste girmeden giden turistler var. Buna karsin ‘Herkesi çagirin, herkes test olacak’ dediler. Pasaportuna damga vurulan isimleri geri çagirip test yapmak istediler. Bundan sonra bize düsen geri dönmekti” diye konustu.



“Dostluk maçi dostlarla olur”

Yapilan davranislarin dostça olmadigini söyleyen Terim, “Dostluk maçlari, dostlarla olur. Bu hiç dostça bir davranis degildi. Hadisenin ardindan biz de dedik ki dönüyoruz. Dönme karari daha dogruydu. Bu olaylar olduktan sonra Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere, Disisleri Bakanimiz, Spor Bakanimiz, Türk Hava Yollari Genel Müdürü ile Büyükelçimiz ve Baskonsolosumuz ilgisini eksik etmedi. Onlara sonsuz tesekkür ediyorum. Insan aninda kendisini çok güçlü hissediyor onlarin sesini duyunca. Biz bir an önce nasil dönecegimizi düsünürken birkaç saat geçti. Futbolcularimiz da hem sikildi hem yoruldu hem de karinlari acikti. Orada lounge’a gitmek istedik ama müsaade etmediler. Sonrasinda da pasaportlarimizi istediler. Biz sebebini sordugumuzda ‘Deport’ edeceklerini ifade ettiler. Bunun anlamini herkes biliyor ve biz de pasaportlarimizi vermeyecegimizi söyledik. Birkaç kez sormalarina karsin israrla vermeyecegimizi söyledik. Kaptanlarim hazir vaziyette beklediler ama ona da izin vermediler. Orada mecburen kaldik. Önce su yoktu, sonrasinda su verdiler. Olympiakos Kulübü’nden arkadaslarimiz bir hayli ugrastilar ama olmadi. Artik o karari verdikten sonra hala bize ‘Hep beraber gelin test olun’ dediler. Orada kalmamak en dogru olaniydi. Olympiakos Kulübü Baskani da beni aradi. Kendisine tesekkür ediyorum. Su bir gerçek ki, gerek biz gerekse de her kulübümüz, buraya misafir gelenleri havalimanindan nasil alip nasil alaka gösteriyor, bunu herkes biliyor. Bunu Galatasaray’a yapilmis bir hareket olarak görmüyorum. Bu çok açik. Son yillarin hassas dengesi içerisinde bu davranis sekli hos olmadi. Ne tarz, ne tavir, ne takinilan hareket tarzi hos degildi. Biz bunlara boyun egecek insanlar da degiliz, kulüp de degiliz. Yapilmasi gerekene karar verdik ve geri döndük” dedi.



“Yarin olsa yine aynisini yapariz”

Yunanistan’da yapilmasi gerekeni yaptiklarini söyleyen Fatih Terim, “Hayat tecrübelerle dolu. Bugün de buna rastladik. Geregi ne ise onu yaptik. Yarin olsa yine aynisini yapariz. Bizim için kurallara uymak en önemli görev. Biz de hangi kural varsa uyarak gittik. Herhangi bir eksigimiz yok. Ben simdi okudum, ‘Biz test istedik ama olmadilar’ demisler. Ben test oldum, bunun kaydi da görüntüsü de vardir. Çok kisi de test oldu. Bunun yaninda kimseyi kontrol etmeden çikariyorsunuz. Pasaportuna damga vurdugunuz insanlari geri çagiriyorsunuz. Herkes yaptigi ayibi biliyor” dedi.

Istanbul’da bir hazirlik maçi oynamak istediklerini de söyleyen Terim, “Istanbul’da bir hazirlik maçi almak için ugrasiyoruz. Programimizda degisiklik yok. Olmazsa da normal antrenmanlarimizla hazirlanacagiz. 1 maç daha oynayacaktik, bu maçi telafi ederiz. Biz her sene gidiyoruz Yunanistan’a, bundan sonra da gidecegiz. Ben yine söylüyorum Türk’ün misafirperverligi kimsede yok. Baska konularin futbolun içinde olmasi hos degil. Kimse bize böyle bir tavirla davranamaz. Buradan tekrar basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere, 3 kez arayan Disisleri Bakanimiza, Spor Bakanimiza ve orada koruyan kollayan herkese tesekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA