Disisleri Bakanligi, Yunanistan'in Galatasaray Futbol Takimina Sergiledigi Tavri Elestirdi

Disisleri Bakanligi Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Yunanistan'in, Olympiakos futbol takimi ile hazirlik maçi yapmak üzere Atina'ya giden Galatasaray futbol takimina yönelik muamelesini elestirdi.

Konuya iliskin sorulan soruya yazili yanit veren Bilgiç, Galatasaray futbol takiminin 13 Temmuz aksami Yunanistan'in Olympiakos takimi ile özel maç yapmak üzere Atina'ya gittigini belirterek, "Kafilemizin yaptirdigi ve sonuçlari negatif olan PCR testlerinin geçerli sayilmamasi ve tüm takimin yeniden test yaptirmasinin istenmesi centilmenlikten ve iyi niyetten uzaktir." ifadesini kullandi.

Bilgiç, bu keyfi yaklasim ve kötü muamele üzerine Galatasaray kafilesinin hakli olarak Yunanistan’a giris yapmadan Türkiye'ye geri döndügünü belirterek, "Yunanistan’in ülkemizin önde gelen takimlarindan birini bu tür bir tavirla karsilamasi, spor alaninda dahi ülkemize yönelik tahammülsüzlügünü göstermektedir." degerlendirmesinde bulundu.

Olympiakos ile oynayacagi hazirlik maçi için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takimi, Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranislara tepki olarak Atina'dan geri dönme karari almisti.

Kaynak: AA