Arda Turan Açiklamasi 'Insan Haklarina Aykiri Tavirla Karsilastik'

Yunanistan’da havalimaninda yasanan test skandalinin ardindan ülkeye dönen Galatasaray’da Kaptan Arda Turan konustu. Insan haklarina aykiri bir tavirla karsilastiklarini söyleyen Arda Turan, “Yardimci olmaya çalissak da kötü bir tavirla karsilastik” diye konustu.

Olympiakos ile özel maç yapmak için gündüz saatlerinde Yunanistan’a giden ancak Yunan yetkililerin, PCR testlerini kabul etmeyerek havalimaninda tekrar test yapmak istemesi üzerine ülkeye geri dönme karari alan Galatasaray, gece yarisinda Istanbul’a geldi. Havalimani çikisinda açiklamalarda bulunan Kaptan Arda Turan saglik kurallarina dikkat ettiklerini söyleyerek, “Toplumun önündeki insanlar oldugumuz için saglik kurallarina ne kadar dikkat ettigimizi her seferinde gösteriyoruz. Bütün kurallara uymamiza ragmen, hepimizin negatif olmamiza ragmen, insan haklarina aykiri davranislarla karsilastik. Bazi arkadaslarimiz otobüsten geri döndü. Yunan yetkililere ne kadar yardimci olmaya çalistiysak da maalesef tavirlari saygisizcaydi. Galatasaray olarak aksi sekilde davranmamiz mümkün degildi. Hocamiz tüm sakinligiyle yardimci olmaya çalissa da tam tersi bir tavir gördük. Dostluk maçi dostça olmaliydi ancak bu tavri göremedik. Ülkemize gelen her misafire nasil davraniyorsak, ayni sekilde davranacagiz. Uluslararasi iliskilere yakismayan durumlardi. Cumhurbaskanimiz, Disisleri Bakanimiz, Spor Bakanimiz elinden gelen yardimi yaptilar. Bize destek olan herkese, bütün kulüplere tesekkür ederiz. Biz böyle olaylari büyütme taraftari degiliz” dedi.



“Tavirlar hiç hos degildi”

Iki ülke arasinda anlasma olduguna da dikkat çeken Arda Turan, “Ülkemizle Yunanistan arasinda PCR testlerinin karsilikli olarak kabul edildigi yönünde anlasma var. Bazilarimiz seçildi ve test yaptirmayi kabul etti. Ancak biz otobüse gittikten sonra tekrar geri çagrildik ve oradaki tavirlar hos degildi. Sabri için bütün kafileye tesekkür ediyorum. Olympiakos yetkilileri ellerinden geleni yapmaya çalistilar ama is bazen kulüpleri asiyor. Yapacak bir sey yok, saglik olsun. Biz Türkiye olarak kim gelirse gelsin, en güzel sekilde agirlayacagiz. Biz kimsenin sagligini sikintiya sokmayiz, sokmadik da” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA