Siyasilerden Galatasaray'a Destek Mesajlari

Olympiakos ile oynanacak hazirlik maçi için gittigi Yunanistan’da PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin tavirlarindan dolayi Istanbul’a dönüs karari alan Galatasaray’a siyasilerden destek mesaji yagdi.

Galatasaray, Olympiakos ile yarin Georgios Karaiskakis Stadi’nda oynayacagi karsilasma için bugün saat 16.00’da Istanbul’dan Atina’ya gitti. Atina’ya inen sari-kirmizililarin PCR testleri, Yunan yetkililer tarafindan kabul edilmedi. Yasanan sorunlar ve gösterilen tavir nedeniyle Istanbul’a dönme karari alan Galatasaray’a siyasilerden destek mesajlari geldi.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “Galatasaray futbol takimimizin Yunanistan’da karsilasmis oldugu iyi niyetten centilmenlikten uzaklasip kabul edilemez. Tüm takimlarimizin her zamanlarindayiz!” ifadelerini kullandi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik paylasiminda, “Yunanistan’in Galatasaray Spor Kulübü’ne dönük kötü muamelesini siddetle kiniyoruz. Kötü niyet ve kabaligin sportmenlikte yeri yoktur. Galatasaray Spor Kulübü dünyada yeri olan büyük bir takimimizdir. Yunan otoriterlerinin yaptigi saygisizlik asla kabul edilemez. Yunan makamlarinin Galatasaray Spor Kulübü’ne yaptigi saygisizlik sadece kendilerine yakismistir. Dostluk ve sporla ilgisi olmayan, her bakimdan yakisiksiz davranislarini not ediyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu ise paylasiminda, “Hazirlik maçi için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü’müzün karsilastigi tutum üzerine kulüp baskani Burak Elmas ve Fatih Hoca ile telefonda görüserek yanlarinda oldugumuzu ifade ettim. Galatasaray Spor Kulübü’nün karsi karsiya kaldigi bu ilkel tavri siddetle kiniyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA