Euro 2020 Sampiyonu Italya

EURO 2020 finalinde Ingiltere’yi penalti atislarinda 3-2 yenen Italya, Avrupa Sampiyonu oldu.

Euro 2020 Final maçinda Italya ile Ingiltere karsi karsiya geldi. Wembley Stadi’nda oynanan maçi Hollandali hakem Björn Kuipers yönetti. Yardimciligini ise Sander Van Roekel ve Erwin Zeinstra yapti.

Final maçinin ilk gol çok çabuk geldi. Henüz 2. dakikada sag kanattan Kieran Trippier’in yaptigi orta ile arka direkte bulusan Luke Shaw’in gelisine düzgün vurarak aglari sarsti. Hizli gelen golün ardindan Italya, baskili oynayan taraf oldu. Bu baski karsisinda Ingiltere’de ise oyuncular arasinda zaman zaman tansiyonun yükseldigi de göründü. Devrenin son bölümlerinde ise Italya’nin baskisi karsisinda geri çekilen Ingiltere iyi bir savunma ile rakibini püskürttü. Zaman zaman hizli ataklar çikaran Ingiltere ise gole yaklassa da mücadelede ilk yari 1-0 tamamlandi.

Takimlarin dengeli basladigi ikinci yarida golü daha fazla arayan taraf ise Italya oldu. Beraberlik için varini yogunu ortaya koyan Italyanlar, arka arka ataklarla Ingiliz kalesini yordu. Ingiltere ise savunmasini güçlü tutup hizli ataklarla farki açmak istedi.

Maçin basindan beri golü arayan Italya 67. dakikada sevindi. Berardi’nin sag kanattan kullandigi köse vurusunu Giorgio Chiellini arka direkte bulunan Marco Verratti’ye indirdi. Verratti’nin kafa vurusu önce kaleci Jordan Pickford, daha sonra da direkten dönerek altipas içerisinde bulunan Leonardo Bonucci’ye geldi. Bonucci’nin gelisine vurarak, takimina beraberligi getirirken kendisinin ise turnuvadaki ilk golünü kaydetti.

Ikinci yari ve uzatma dakikalari 1-1’lik esitlikle bitince, penaltilara geçildi.

Penalti atislarini 3-2 kazanan Italya, Avrupa sampiyonu oldu.

Kaynak: İHA