Demirci Akincilari Türkiye Oryantiring Sampiyonasi Basladi

Manisa'nin Demirci ilçesindeki yarislara 29 ilden 605 sporcu katiliyor.

Manisa'nin Demirci ilçesinde Türkiye Oryantiring Federasyonunca düzenlenen Demirci Akincilari Türkiye Oryantiring Sampiyonasi, 29 ilden 605 sporcunun katilimiyla start aldi.

Sariçayir Doga Sporlari ve Milli Bilinç Kamp Alani'nda gerçeklestirilen yarislarin ilk gününde orta mesafe yarisi kosuldu.

Demirci Kaymakami Adem Kaya, Belediye Baskani Selami Selçuk ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Baskani Hacer Akyüz ile teknik hakem heyeti, yaris parkurunda incelemede bulundu.

Federasyon Baskani Akyüz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 2020-2021 sezonunun son yarisinin Demirci'de gerçeklestigini, yarismacilarin 15 kilometrelik parkurda yeteneklerini gösterecegini söyledi.

Oryantiringin spor turizmi açisindan yörenin tanitimina önemli katkilar sunduguna isaret eden Akyüz, ilçenin bu sporun önde gelen adreslerinden biri olmasini umduklarini dile getirdi.

Belediye Baskani Selçuk ise gençleri tabiatla bulusturmak ve ilçeyi spor turizmine açmayi hedeflediklerini, sampiyonayi bir gelenek haline getirmeyi planladiklarini ifade etti.

Kaymakam Adem Kaya ise Milli Mücadele kahramanlari Demirci Akincilarinin düsmana karsi savastigi topraklarda bu yarismanin yapilmasinin anlamli oldugunu, ilçenin dogasi ve temiz havasiyla sporun merkezi haline gelmesi için çalistiklarini kaydetti.

Sampiyona, 14 Temmuz Çarsamba günü sona erecek.

Kaynak: AA