Avrupa Sampiyonu Italya Milli Takimi, Roma'da Sampiyonluk Turu Atti

Italya Milli Takimi Teknik Direktörü Roberto Mancini: 'Bu basari, yaptiginiz seye siki sikiya inandiginizda, imkansiz gibi görünen bir hayalin pesinden gitmenizin mümkün oldugunu gösteriyor'.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) mutlu sona ulasan Italya Milli Takimi, sampiyonluk kupasiyla baskent Roma caddelerinde sampiyonluk turu atti.

Normal süresi ve uzatmalari 1-1 biten final maçinda Ingiltere'yi penalti atislari sonucu 3-2 yenip, 53 yil aradan sonra ikinci kez Avrupa sampiyonu olan Italya Milli Takimi, Italya Cumhurbaskani Sergio Mattarella tarafindan kabul edildi.

Cumhurbaskani Mattarella, burada yaptigi konusmada, Italya Milli Takimi Teknik Direktörü Roberto Mancini basta olmak üzere ülkeyi iyi temsil eden ve onurlandiran sporculara büyük sükran duydugunu belirtti.

Mattarella, "Bugün konusma yapma günü degil, alkis ve tesekkür günüdür." dedi.

Mancini de ülke futbol tarihine güzel bir sayfa eklemekten duydugu memnuniyeti dile getirirken, "Bu zaferi Italyanlara adiyoruz. Bu basari, yaptiginiz seye siki sikiya inandiginizda, imkansiz gibi görünen bir hayalin pesinden gitmenizin mümkün oldugunu gösteriyor." ifadelerini kullandi.

Takim kaptani Giorgio Chiellini, final maçini izlemek için Londra'ya gelen Cumhurbaskani Mattarela'ya tesekkür etti ve bu kupayi 4 Mart 2018'te takimi Fiorentina'yla deplasman maçi için gittigi Udine'de kalp problemi yüzünden otel odasinda ölü bulunan milli oyuncu Davide Astori'ye adadigini dile getirdi.

"Gök-mavililer", Cumhurbaskani Mattarella'ya arkasinda ismi yazan 10 numarali milli takim formasi da hediye etti.

Cumhurbaskani'nin ardindan Basbakanlik Sarayi Chigi'ye geçen gök-mavili milli takim, burada Italya Basbakani Mario Draghi tarafindan kabul edildi.

Draghi, milli takimi tebrik ederken, "Tarihe geçtiniz. Bizi Avrupa'nin merkezine yerlestirdiniz." diye konustu.

Basbakan Draghi, oyunculara birer plaket takdim ederken, milli takim da kendisine isminin yazili oldugu 10 numarali bir forma hediye etti.

Milli takimin Cumhurbaskani ve Basbakan'a yaptigi ziyaretlerde, teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'in tek erkekler finalinde Sirp raket Novak Djokovic'e kaybeden Italyan raket Matteo Berrettini de yer aldi.

- Üstü açik otobüsle sampiyonluk turu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sebebiyle toplu kutlama etkinlikleri organize edilmedi.

Italya Milli Takimi, basbakanlik çikisinda üstü açik otobüse binerek, sampiyonluk kupasiyla beraber Roma caddelerinde sampiyonluk turu atti.

Romalilar, milli takimlarinin sampiyonluk turuna eslik ederken, oyunculara sevgi gösterisinde bulundu.

Kaynak: AA