Avrupa Gençler Yüzme Sampiyonasi'nda 7'Si Altin 15 Madalya Kazanan Milli Takim Ankara'ya Geldi

Sampiyonda 3 altin madalya kazanan Merve Tuncel: 'Yarisa 'Rekor kiracagim.' diye kendimi motive ederek girmistim. Madalyayi aldiktan sonra ise Istiklal Marsi'ni okuttugumuzda hissettigim duygular gerçekten tarif edilemez' Iki madalya kazanan milli yüzücü Beril Böcekler: 'Hem bireysel yaptigimiz derecelerden hem de takim olarak birbirimize desteklerimizden dolayi Türkiye adina çok mutluyuz, gururluyuz' Milli yüzücü Yigit Aslan: '1500 metre serbestte üçüncü, 800 metre serbestte sampiyona rekoru kirarak birinci oldum. Yarisa çok siki bir sekilde hazirlandim'

Avrupa Gençler Yüzme Sampiyonasi'nda 7'si altin 15 madalya kazanan milli takim, Ankara'ya geldi.

Italya'nin baskenti Roma'da düzenlenen sampiyonada Türkiye'ye 7 altin, 5 gümüs ve 3 bronz olmak üzere toplam 15 madalya kazandirip, takim halinde Avrupa ikincisi olan milli yüzücüler, Esenboga Havalimani'nda çiçeklerle karsilandi.

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Baskani Erkan Yalçin, burada yaptigi açiklamada, "7'si altin 15 madalya kazandik. Salise ile kaçan madalyalarimiz var. Bize hiçbir zaman destegini esirgemeyen ve ülkedeki sporun paradigmalarini degistirip, bu paradigmalarin odak noktasina yüzmeyi koyan Sayin Cumhurbaskani'miza, Sayin Gençlik ve Spor Bakani'miza ve bütün ekibine çok tesekkür ediyoruz. Burada tesekkürü hak eden kendi yerli ve milli çocuklarimiz. Çünkü her zaman en üst seviyede fedakarliklarini görüyoruz. Bunlar ülkemizin yerli ve milli kahramanlaridir." degerlendirmesinde bulundu.

"Biz artik onlari alkisliyoruz." diyen Baskan Yalçin, "Çok yogun bir tempoda çalistilar, hala da çalismaya devam ediyorlar. Önümüzde olimpiyatlar var. Insallah memleketimize, milletimize, devletimize yakisir sekilde orada da ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegiz. En iyisini yasatmak bizim asli görevimiz. Bugün gelinen noktada bu çocuklar destan yazdilar, yazmaya da devam ediyorlar." ifadelerini kullandi.

Avrupa Gençler Yüzme Sampiyonasi'nda 400 metre serbest, 800 metre serbest ve 1500 metre serbestte 3 altin madalya kazanan Merve Tuncel, "Öncelikle çok mutluyuz. Çünkü Türk yüzmesinin en iyi Avrupa Sampiyonasi'ni geride biraktik. Böyle bir basariya imza atmak gerçekten çok onur verici. Hem 1500 serbest hem de 800 metre serbest mesafelerinde Avrupa gençler rekoru kirdim. Aralik ayindan beridir bu sampiyona için hazirlaniyorduk. Dolayisiyla çok mutluluk verici bir yaristi." diye konustu.

Uzun zamandir bu sampiyonaya hazirlandiklari için bekledikleri bir performans sergilediklerini aktaran Merve Tuncel, "Yarisa, 'Rekor kiracagim.' diye kendimi motive ederek girmistim. Madalyayi aldiktan sonra ise Istiklal Marsi'ni okuttugumuzda hissettigim duygular gerçekten tarif edilemez. Ülkemizin marsini tüm diger ülkelere duyurmak çok onur vericiydi. ENKA Spor Kulübüne, Türkiye Yüzme Federasyonuna, antrenör ve hocalarima da desteklerinden dolayi ayrica tesekkür ediyorum." açiklamasinda bulundu.

Milli yüzücülerden 800 metre serbest stilde gümüs, 200 metre serbest stilde de bronz madalya kazanan Beril Böcekler, "Takim olarak çok mutluyuz. Hem bireysel yaptigimiz derecelerden hem de takim olarak birbirimize desteklerimizden dolayi Türkiye adina çok mutluyuz, gururluyuz. Hepimiz antrenmanlarda alin terimizi dökerek bu dereceleri elde ettik. Hepimiz de derecelerimizden dolayi çok mutluyuz. Madalya alirken Istiklal Marsi'mizi diger ülkelere duyurmak gerçekten çok büyük bir gururdu." seklinde konustu.

Milli yüzücü Deniz Ertan, 1500 ve 400 metre karisik bransinda gümüs madalya kazandigini belirterek, "Bu yaris için çok hazirlanmistik. Zorlu bir süreç geçirdik. Hem mental olarak hem fiziksel olarak çok zorluydu. Antrenörlerim, ailem, arkadaslarim hep yanimda oldular. Çok mutlu oldum. Tarif edilemez bir sey, gurur verici. 11 yildir bu sporu yapiyorum, 11 yillik bir emek var." degerlendirmesinde bulundu.

Organizasyonun basarili isimlerinden Yigit Aslan, "1500 metre serbestte 3. oldum, 800 metre serbestte sampiyona rekoru kirarak birinci oldum. Yarisa çok siki bir sekilde hazirlandim. Ülkemi en iyi sekilde temsil etmeye çalistim. Önümüzdeki olimpiyatlarda daha iyi bir sekilde temsil etmeye çalisacagim." açiklamasini yapti.

Milli yüzücü Batuhan Filiz de "400 metre serbest Avrupa gençler birincisi oldum. Çok zor zamanlardan geçtik. Benim birakma düsüncem olmustu. Sonra Ankara TOHM'a geçtim federasyon baskanimiz sayesinde. Sonra antrenörlerimiz sayesinde buralara geldim. Çok çalisarak sampiyon oldum, bu gurur verici. Antrenörlerimize ve federasyon baskanimiza tesekkür ediyorum. Süreç çok zor oldu ama alnimizin teriyle hak ettik." seklinde görüs belirtti.

Mili yüzücülerin antrenörü Gjon Shyti ise, "Avrupa Gençler Sampiyonasi'nda böyle basarilar elde etmis olmak bizim için çok umut verici. Çünkü bu çocuklar bu ülkenin gelecegi olacak. Türkiye için çok önemli bir adim. Ayni zamanda Gençlik ve Spor Bakanliginin ve federasyonun TOHM projesi de çok destekleyici. Biz çocuklarin bu seviyeye gelebilmeleri için 5 yildir çalisiyoruz." yorumunda bulundu.

Kaynak: AA