Artvin'de Off Road Yarislari Nefes Kesti

Artvin Murgul ilçesinde düzenlenen Karadeniz Mahalli Off Road yarislari renkli görüntülere sahne oldu. Yaris sirasinda araci takla atan sürücü, aracinin düzelmesiyle yarisa devam etti. Bir baska sürücü ise önde götürdügü yarista araci finish çizgisine birkaç metre kala bozuldu. Yardimina ise arkasindan gelen rakibi yetisti, araci iterek finish çizgisini tamamlamasini sagladi.

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu’nun (TOSFED) organizasyonunda gerçeklestirilen Karadeniz Off Road Kupasi yarislarinin birinci ayagi Artvin’in Murgul ilçesinde yapildi. Motor gücüne göre 6 kategoride gerçeklesen yarislarda 8 ilden 26 ekip hünerlerini sergiledi. Sürücüler çamur, su birikintisi ve tümseklerden olusan 2 bin 500 metre uzunlugundaki zorlu parkurlari tamamlamak için kiyasiya mücadele etti. Çok sayida kisinin ilgiyle izledigi organizasyonda, parkuru tamamlayamayan bazi araçlar ise is makinesi yardimiyla pistin disina çekildi.

Araci önce devrildi, sonra düzelince yarisa devam etti

Yaris sirasinda araciyla takla atan Fatsa Off-Road Spor Kulübü Baskani Üzeyir Erdogan, aracinin sans eseri düzelmesiyle yarisa kaldigi yerden devam etti. Bu ilginç görüntü ise seyircilerden büyük alkis aldi.

Fatsa Off Road Spor Kulübü baskani Üzeyir Erdogan kazanin ardindan yaptigi açiklamada, “Fatsa’dan geliyorum. 3 araç katildik. Kendim S4 pilotuyum. Pilot ve co-pilot olarak yaristigimiz araçta bir takla attik. Takla attiktan sonra aracimiz geri kalkti hiç durmadan yarisa devam ettik gayet güzel bir yaris oldu. Güzel bir organizasyon. Pilot olarak bu tip seylere çok aliskin degiliz. Bu tip aksiyonlar yasanmiyor genel de ama bizde sogukkanlilikla seyircinin de tezahüratini alinca daha duramadik ayni sekilde araç kalkar kalkmaz tam gaz topuk yaptik devam ettik” dedi.



Rakibinin aracini iterek finis çizgisini geçmesini sagladi

Bir baska sürücü Murat Çakal ise önde götürdügü yarisi finis çizgisine birkaç metre kala aracinin bozulmasiyla büyük sok yasadi. Araçtan inen Murat Çakal ve yardimcisi iterek araci finis çizgisini geçmesi için çabalarken basaramadi. Yardimlarina ise arkalarindan gelen rakipleri yetisti. Araçlarini iten sürücü bozulan araci finis çizgisini geçmesini sagladi. Sürücünün bu davranisi seyircilerden büyük alkis almasina neden oldu.

Araci varis noktasinda arizalanan ve diger yarismacinin aracini itmesiyle yarismayi tamamlayan Murat Çakal ise “Bu etap da bugün oldukça zor anlar yasadik. Etap oldukça agirlasti, etap içerisinde bir çok araç kaldi. Yagmurun serpmesi nedeniyle agirlasan pist aracimizi oldukça zorladi. En son ama tabi bu bir centilmenlik. Uçus rampasinda pilotumuz Mehmet Fatih Kaya aracimizi fazla yükseltti. Indigimiz de arazi sanzimanini kaybettik ama bir sekilde finishi gördük. Finishten sonra servis alanina kadar da hemen arkamizda ki yine Murgul Off Road kulübü adinda yarisan Sabri Yapici araciyla bize destek verdi servis alanina kadar getirdi bu sayede derecelerimiz de bir sorun olmadi” ifadelerini kullandi.

Gün boyu süren yarismalar sonucunda dereceye giren pilotlara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Kaynak: İHA