Igdir'da Taraftarlar Sampiyonlugu Halay Çekerek Kutladi

76 Igdir Belediyespor’un TFF 3. Lig’e yükselmesi sonrasi kent merkezinde bulunan Belediye Meydani Bulvari’nda bir araya gelen taraftarlar takimlarinin sampiyon olmasini halay çekerek kutladi.

108 takimin katilimiyla 32 grupta oynanan müsabakalar sonrasi 32 takim TFF 3. Lig’e yükselmek için çeyrek final, yari final ve final maçlarini oynadilar. 76 Igdir Belediyespor’da bugün Diyarbakirspor’la Ankara’da bulunan Osmanli Stadi’nda oynadigi final maçini kazanarak TFF 3. Lig’e yükselme basarisini gösterdi. Takimlarinin bir üst lige yükselmesiyle Igdir kent merkezinde bir araya gelen taraftarlar davul ve zurna esliginde halay çekerek galibiyetin sevincini yasadi. Taraftarlarin sevincine ortak olan bir polis taraftara üçlü çektirirken bazi polisler ise kornalarla taraftarlara destek verdi. Tezahüratlar esliginde Vali Yolu olarak bilinen Baglar Mahallesi’ne kadar yürüyen grup daha sonra olaysiz bir sekilde evlerine dagildilar.

‘Bu sampiyonluk bu sehre yakisti’

Takimina destek olmak için Igdir Belediye Meydani’na gelen taraftarlardan Arif Emre Can, “Bir taraftar olarak, bu sehrin evlatlari olarak yillardir bekliyorduk. Çok mutluyuz. Çok emekler verildi.

Sonunda bu mutlulugu yasadik. Basta baskanimiz Cantürk Alagöz’e, Ova Beyleri grup baskanimiz Ibrahim Teker olmak üzere tüm taraftarlara ve futbolculara tesekkür ederiz. Önce Kurtalan maçi, sonra Firat maçi bugün de Diyarbakirspor’u Ankara’da yenerek bize bu mutlulugu yasatan bütün futbolcularimizin ayagina yüregine saglik. Buradan 16 saatlik yolu giden tüm taraftarlarimizin yüregine saglik. Igdir Belediye Meydani Bulvari’ndayiz ve çok mutluyuz. Bu sampiyonluk bu sehre yakisti. Bu sehre helal olsun. Insallah bunun sonu Süper Lig olur” dedi.



‘Igdir Spor’dan güzel seyler bekliyoruz’

76 Igdir Belediyespor’a desteklerinden dolayi Kulüp Baskani Cantürk Alagöz’e tesekkür eden taraftarlardan Hasan Vural ise konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Bizim için çok süper oldu. Insallah devami da gelecek. Biraz sonra bu meydan dolacak. Bundan hiç kimsenin süphesi olmasin. Bugün hafta sonu oldugu için çogu taraftar piknikte çogu da maçi izleyemedi. Ama süper bir kutlama olacak insallah. Igdir Spor’dan güzel seyler bekliyoruz. Baskanimiz Cantürk Alagöz’ü de tebrik ederiz. Gerçekten çok fedakarliklarda bulundu. Çok yardimci oldu. Allah razi olsun kendisinden. Biz de kendisini devamli destekliyoruz. Her zaman arkasindayiz. En büyük Igdir Spor.”

Kaynak: İHA