Down Sendromlular Futsal Milli Takimi Avrupa Sampiyonasi Öncesi Izmir'de Çalismalarini Sürdürüyor

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), Türkiye Futbol Oynuyor projesi kapsaminda destek verdigi Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlular Futsal Milli Takimi, 4-11 Ekim'de Italya'da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi öncesi hazirliklarini Izmir'in Bayindir ilçesinde sürdürüyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskani Birol Aydin, TFF Engelliler Koordinasyon Kurul Baskani Ömer Gürsoy, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaskani Aydin Koç ve Bayindir Belediye Baskani Ugur Demirezen, kampi ziyaret etti.

Federasyon Baskani Birol Aydin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, federasyon bünyesindeki sporcularin 14 dalda spor yaptigini belirterek futbolun da bunlarin biri oldugunu söyledi.

Kampin sporcular için önem tasidigini kaydeden Aydin, "Bu pandemi sürecinde çocuklarimizin ayri kalmamasi için burada kampa aldik. Italya'da yapilacak sampiyonada insallah bu ekip basarili olacaktir. Ayrica Anadolu Ajansi ve TRT'ye tanitim için katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum." diye konustu.

Ömer Gürsoy da Milli Takim'in Yusuflu Mahallesi'nde, doganin içerisinde kamp yaptigini anlatti. Türkiye'de engelli futbolunun gelisiminin son 15 yilda büyük bir ivme kazandigini vurgulayan Gürsoy, "Down sendromu futbolu sadece bir futbol degil. Halka dokunan ve bütün engellerin sorununu gündeme tasiyabilmek için down sendromlu futbolcularimizin yarattiklari tablo ile güzel bir mesafe aldik." dedi.

Down Sendromlular Futsal Milli Takiminin kaptani Birkan Dikici de Italya'daki sampiyonada 1. olmayi hedeflediklerini ifade ederek Türkiye'yi en iyi sekilde temsil etmek istediklerini dile getirdi.

Kampta 12 milli sporcu 4 antrenör esliginde hazirliklarina devam ediyor.

Kaynak: AA