Fatih Terim Açiklamasi 'Galatasaraylilar Rahat Olsunlar'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, transfer konusunda siki çalistiklarini aktararak, taraftara ’rahat olun’ mesaji verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasimpasa’yi 4-2 maglup ettikleri hazirlik maçinin ardindan degerlendirmelerde bulundu.

Kasimpasa karsisinda özellikle ilk yarida oynanan oyunu begendigini ifade eden Terim, "Kasimpasa rakip olarak daha ciddi bir takim. Herkes tam hazir degil. Özellikle ilk yari lig temposuna uygun bir tempo oldu. Mücadele orani da hayli yüksekti. Gerek pas oyunumuz gerek topu kaptirdigimizda gösterdigimiz reaksiyon zaman zaman iyiydi. Gollerimiz akilci ve güzeldi. Ilk yari ikinci yaridan daha iyi oynadigimizi söyleyebilirim. 11 oyuncu degistirmemize ragmen ikinci yarida oyunun hakimi olmak, gol pozisyonuna girmek ve gol atmak önemliydi. Bunu aliskanlik haline getirmemiz lazim. Kazanmak her zaman önemli. Sonuçta hazirlik maçi oldugunu unutmayalim. Eksiklerimizi görecegiz. Analistlerimiz buradan örnekler çikaracak. Buradan kazancimiz öyle olacak. Ardindan kazanma aliskanligimizi üstümüze giyersek bu elbise daha güzel durur. Yavas yavas PSV maçina da hazirlaniyoruz. Yarin degil öbür gün yola çikiyoruz. Son provamiz Olympiakos ile olacak. Orada sicak, seyahat gibi etkenlere ragmen güzel seyler görmek istiyorum. Olympiakos da önemli bir takim. Ondan sonra da PSV’ye hazirlanacagiz. Marcao’yu riske etmedim. Asil tendonunda sikinti vardi. Doktorlarla konusup istirahat etmesini uygun gördük” diye konustu.



"Asinin önemini vurgulamak için biz de yardimci oluyoruz"

Asi konusunda tesvikçi olmak adina idmanin taraftara açilmasi hakkinda bilgi veren Fatih Terim, “Sevgili dostum Prof. Ates Kara beni aradi ve asiyla ilgili düsüncelerini iletti. Ben de bunu çok mantikli buldum ve seve seve yardim etmek istedim. Bir veya iki asi olmasini sart kosarak ve listeleri inceleyerek 40 küsür kisi davet ettik. Bu, sadece o gün için degildi. Her müsait oldugumuzda da taraftarlarimiz, bazi üniversiteler ve liseler için Florya açik olacak. Burada amacimiz, israrla asinin herkese yapilmasi. O yüzden Bilim Kurulu’ndaki sayin Ates hocamin ve diger hocalarimin emeklerine biz de yardim edebilir miyiz diye düsündük. Isin perde arkasi buydu. O gün Galatasaray Üniversitesi ile Galatasaray Lisesi’ni tercih ettik, yarin baska bir üniversite ya da lise olabilir, olur. Burada as olan, bir ya da iki asiyi yaptirmak. Bunu önemini vurgulamak için biz de yardimci oluyoruz. Bunun bilinmesini isterim” ifadelerini kullandi.

"Transfer için olaganüstü çabayla çalisiyoruz"

Transfer konusunda her gün yogun mesai yapildigini söyleyen Terim, “Transfer için olaganüstü çabalarla çalisan bir baskanimiz ve yönetimimiz var. Olacaktir, anlayabiliyorum. Endiseyi de hissedebiliyorum. PSV yaklasiyor, hala olmadi Panige gerek yok. Günün her saati ugrasildigini görüyorum. Merak etmesinler. Bizatihi görüsmeleri baskanimiz yapiyor, Galatasaraylilar rahat olsun. Hiçbir endisemiz yok. Hangi takim olursa olsun çikip oynayacagiz, 10 transfer yapsak da PSV maçinin garantisi yok, yapmasak da onlarin garantisi yok. O yüzden rahat olsunlar. Eylüle kadar vaktimiz var. Gönüllerin ferah tutulmasi adina böyle bir mesaj vermek istedim” dedi.



Baskan Burak Elmas ile birlikte koordineli olarak transfer çalismasi yürüttüklerini ifade eden deneyimli teknik adam, “Su günlerle baskanla en çok konustugumuz konu transfer. Sag olsun son durumlarla alakali Ozan Sener kardesimle beraber bilgi verdiler. Ben de bazi seyleri paylastim. Sag olsun maça da gelmisti. Yine görüsecegiz. Onun için Galatasaraylilar rahat olsunlar, merak etmesinler. Transfer biraz gecikmis olabilir, çogu zaman gecikiyoruz. Sezon açarken transferlerin tamam oldugu bir yil hatirliyor musunuz? Ben hatirlamiyorum. Siz hatirliyorsaniz bana söyleyin” diye konustu.

Kaynak: İHA