Yildiz Erkek Ve Kadin Boks Milli Takimlari Avrupa Sampiyonasi'ndan Madalyalarla Dönmeyi Hedefliyor

Yildiz Erkek Boks Milli Takimi Basantrenörü Turgut Dereköylü: 'Sanli bayragimizi en iyi sekilde temsil edip ülkemize madalyalar getirecegiz' Yildiz Kadinlar Boks Milli Takimi sorumlu antrenörü Ahmet Çinar: 'Bugüne kadar elde ettigimiz basarilarin devamini getirmeyi, yeni cevherleri boks milli takimina kazandirmayi hedefliyoruz'.

BILAL KAHYAOGLU - ÖZGÜR ALANTOR - Yildiz Erkek ve Kadinlar Boks Milli Takimlari, Gürcistan'in baskenti Tiflis'te düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'ndan madalyalarla dönmeyi hedefliyor.

Milli takimlar, Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadidagi Kamp Merkezi'nde gerçeklestirdigi çalismalari tamamladi.

Türkiye'nin erkeklerde 13 siklette madalya mücadelesi verecegi sampiyonada 46 kiloda Emirhan Aktürk, 48 kiloda Refik Kartal, 50 kiloda Berat Karaarslan, 52 kiloda Çagri Fidan, 54 kiloda Talha Bayrak, 57 kiloda Abdulsamet Eroglu, 60 kiloda Muhammet Enes Kanar, 63 kiloda Ahmet Gündüz, 66 kiloda Tarik Ahmet Çelebi, 70 kiloda Yusuf Islam Yakut, 75 kiloda Muhammed Halil Dogru, 80 kiloda Islam Aziz ve +80 kiloda Muhammet Beyazit Atilir ringe çikacak.

Yildiz Erkek Boks Milli Takimi Basantrenörü Turgut Dereköylü, AA muhabirine, güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Türkiye Boks Federasyonu Baskani Eyüp Gözgeç'e desteklerinden dolayi tesekkür eden Dereköylü, "Çocuklari kondisyon olarak çok güzel yerlere getirdik. Takimin içerisinde çok degerli çocuklar var. Sanli bayragimizi en iyi sekilde temsil edip ülkemize madalyalar getirecegiz." dedi.

Takimda çok yetenekli boksörlerin oldugunu ifade eden Dereköylü, sunlari kaydetti:

"Erkeklerde 13 siklette katiliyoruz. Hepsinden madalya bekliyoruz diyemeyiz. Diger ülkeler de bos ülkeler degil. Avrupa ülkelerinde de herkes çalisiyor. Biz de çalistik. Bu sefer 5-6 madalya Allah bize nasip edecek. Bu potansiyelde çocuklar var biz onlara inaniyoruz. Biz inandik onlar da inaniyorlar. Bu çocuklardan ileride olimpiyatlara gidecek sporcular çikacak."

Milli boksör Muhammed Halil Dogru ise kariyerinde iki Türkiye sampiyonlugu ile Avrupa üçüncülügü bulundugunu söyledi. Kastamonu'da güzel bir hazirlik dönemi geçirdiklerini anlatan Dogru, "Avrupa'da Türk bayragini birincilikle dalgalandirmak, Istiklal Marsimizi okutmak istiyorum." dedi.

Çagri Fidan da basarili olacaklarina inandigini kaydederek, "Avrupa'da sampiyon olmak istiyorum. Avrupa Sampiyonasi'na gidip arkadaslarimla birlikte madalya alip ülkemize geri dönmek istiyoruz." diye konustu.

- "Bizler Türk Kadin Boks Milli Takiminin altyapisiyiz"

Yildiz Kadinlar Boks Milli Takimi'nin sorumlu antrenörü Ahmet Çinar da 2002 yilindan itibaren milli takimlarda görev aldigini söyledi.

Yildiz Kadinlar Boks Milli Takimi'nin basina Türkiye Boks Federasyonu Baskani Eyüp Gözgeç tarafindan 2013 yilinda getirildigini aktaran Çinar, bu görevi en iyi sekilde yerine getirmeye çalistigini dile getirdi.

Geride kalan 8 yilda önemli basarilar elde ettiklerini anlatan Çinar, "Yildiz Kadin Boks Milli Takim olarak bu süre zarfinda 12 altin, 13 gümüs ve 28 bronz olmak üzere dünya ve Avrupa sampiyonalarinda 53 madalya kazandik." diye konustu.

Yildizlardan çok önemli sporcularin çiktigini vurgulayan Çinar, "Buradan yetisen basarili sporcularimiz, gençler ve büyükler kategorilerinde ülkemizi basariyla temsil etti. 2021 Tokyo Olimpiyatlari'na gitmeyi garantileyen Busenaz Süremeneli ve Esra Yildiz, 2013 ve 2014 yilinda ilk bizimle Avrupa ve dünya sampiyonu olmus sporcularimiz. Türkiye Boks Federasyonu Baskani Eyüp Gözgeç'in altyapiya verdigi önem sonucu bu basarilari yakaladik. Bizler Türk Kadin Boks Milli Takiminin altyapisiyiz." ifadelerini kullandi.

Çinar, 13 siklette katildiklari 3 Temmuz'da baslayacak Avrupa Sampiyonasi'ndan madalyalarla dönmek istediklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bugüne kadar elde ettigimiz basarilarin devamini getirmeyi, yeni cevherleri boks milli takimina kazandirmayi hedefliyoruz. Gürcistan'da bunu basarmak, ay-yildizli bayragi göndere çektirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacagiz. Geçmis yillarda Avrupa Sampiyonasi'nda 13 sikletten 11 madalya aldigimiz, 8 madalya aldigimiz, 7 madalya aldigimiz oldu. Istiklal Marsi'mizi okutmadan hiç yilimiz geçmedi. Yeni madalyalar alarak üstüne çikmak istiyoruz. Daha güzel basarilar elde etmek istiyoruz."

Kaynak: AA